algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

La Part Forana s'organitza per a inundar Palma d'autocars pel 29-S

La Plataforma Crida denuncia que SFM no vol augmentar les freqüències de trens fins a Palma per a dificultar el trasllat dels manifestants

1594
Imatge de l'anterior vaga educativa, el maig passat. | M.À.C.

Ja falten pocs dies per a celebrar la manifestació del 29 de setembre a favor de l'educació pública i en contra de la imposició del Govern, i a la majoria d'escoles i instituts continua una dura tasca per a aconseguir un seguiment massiu de la cita.

Les associacions de pares i les assemblees de docents de cada centre han topat amb un vertader repte organitzatiu en la forma d'arribar amb tots els seus efectius fins a les capitals a les quals es duu a terme la concentració, una per cada Illa.

De moment, la forma de fer més estesa arreu es basa a tractar de confirmar la presència dels membres i contractar empreses de transport, per a llogar autocars segons la necessitat de places, i que aquell dia no quedi ningú pel camí sense poder manifestar-se a favor de l'escola pública, de qualitat i en català.

D'aquesta forma, i en el cas de la protesta de Mallorca del pròxim diumenge, moltes desenes d'autocars prendran Palma provinents de tots els racons de l'Illa.

Polèmica al tren
Així mateix, la Plataforma Crida ha gestionat amb Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) la possibilitat d'augmentar les freqüències dels trens que arriben fins a la capital mallorquina el diumenge de la gran mobilització, atesa la gran quantitat de ciutadans que es preveu que optin per aquest altre mitjà de transport públic.

Tanmateix, la resposta oficial que els han donat als docents en lluita és que "no es preveu per a aquell dia cap dispositiu diferent del de qualsevol diumenge o dia festiu". Això permetrà, de ben segur, que es tornin a veure imatges de trens massa atapeïts de camisetes verdes arribant a l'estació del costat de la plaça d'Espanya de Palma.

A la plataforma de l'embut han pres aquesta resposta d'SFM com que els màxims responsables polítics de l'empresa no volen facilitar el desplaçament dels manifestants en un dia en què les freqüències són "baixes". Per això demanen que s'augmentin de forma extraordinària, i ho demanaran individualment amb la sol·licitud pertinent.

Des de la Crida es confia amb què "si reben moltes sol·licituds, unes 500, es veuran obligats a augmentar els trens", i per això al seu blog han col·locat un model per a què els ciutadans el facin arribar a les instàncies que pertoca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 10 anys

1) Justament van deixar tornar als directors al seu lloc de feina com a professors el mateix dia que havia de sortir la Consellera per IB3. ejem ejem bona estratègia política per quedar bé davant la societat.
2) Que la Conselleria hagi baixat les seves pretensions que el TIL només s'apliqui a primària. També bona jugada: separar el col.lectiu de mestres i pensar que la vaga s'acabarà ja que qui du les ametlles més fortes en la vaga és el professorat de secundària.
3) Si es considera que s'està manipulant a les famílies bastant penós és tenir aquesta opinió sobre la capacitat d'opinar i decidir de les famílies que ens confien els seus fills.

Valoració:0menosmas
Per pobleret, fa mes de 10 anys

I tant transversal que és aquesta manifestació! No hi ha cap dubte que el motiu primordial és manifestar-nos en contra del TIL. Pero molta gent te en compte que tenir majoria absoluta no vol dit tenir raó absoluta i en comença a estar fins els "dellonsos" d'aquests tics dictatorials , xuleria i menyspreu cap als ciutadans, sense deixar de banda aquesta política tan "mesetaria" de disparar contra tot allò que no sigui o no considerin "la esencia española".
Amb tot i això s'han de reconeixer :
Aquest moviment d'oposició al TIL ha suposat una forta presa de consciència i de reafirmació en una societat civil gelosa i orgullosa de la seva identitat com a poble i poc manipulable pels cants de sirena "integradores, unificadores" de tants "clones patrios" empeltats al partit majoritari al govern.
CONTRA LA IMPOSICIÓ, EDUCACIÖ.

Valoració:8menosmas
Per Bosquimà, fa mes de 10 anys

Companys ferroviaris !

Oferiu-vos a treballar diumenge tot el que faci falta per recolzar mares, pares, mestres i professors, de franc.

Eś un sacrifici, sens dubte, voltros heu estat un exemple de lliuta pels nostres drets als segles XIX i XX, de lo qual tota la societat està en deute.
Continueu ajudant a girar les rodes de la Història també al XXI , solidaritat obrera !!

Posau en evidència els vostres caps, tots uns inuTILs !

Valoració:21menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 10 anys

Foravilers curtets al ataque!!!!

Valoració:-39menosmas
Per Carles, fa mes de 10 anys

Treball en SFM i cada dia em trobo pintades revindicatives grups formats com ARRÁN i plataforma sindical d´estudiants d´alliberament nacional Catalunya etc , etc en les estacions i plenes d´adhesius i altres destrosses.
No sé que mes argumentar, però d`aquesta manera no ès forma de sol- icitar més trajectes regulars, si no cessen les pintades.

Valoració:-3menosmas
Per Bosquimà, fa mes de 10 anys

Son moltíssims els ciutadans indignats amb aquesta forma de governar, per molta majoria absoluta que hi hagi, en un tema tan sensible com és i ha de ser l'Educació.
Ja està bé de tractar-no com si fossim cabres ! Espero que el proper diumenge serveixi d'exemple al nostre Govern, al Parlament i a tots el païssos que ens segueixen que l'autoritarisme és intolerable i que la lluita per una educació de qualitat no s'atura amb unes quantes concessions que no poden amagar el desgavell que suposa el TIL.

Valoració:28menosmas
Per José Ignacio, fa mes de 10 anys

Somos muchos los profesores que opinamos así...no consideramos justo que se manipule así a las familias quienes mayoritariamente no conocen desde dentro la verdadera razón de la huelga polïtica: el desgaste de partido que ha conseguido mayoría absoluta en las urnas a cambio de la utilización de nuestros hijos, el material más sensible que jamás se debería haber manipulado, tanto en las aulas por parte de profesores excesivamente activistas en contra del TIL (ahora que hay 2 concesiones sobre la mesa: devuelta de directores de Maó a los centros y la no necesidad de aplicar el til en institutos) quedará demostrado si continua la huelga, cómo esto es una huelga política, donde los que la mueven (partidos políticos disfrazados de docentes alineados a "la causa" y familias muy activistas).
Lo correcto sería parar ahora la huelga ya que al menos una parte, el Govern ha decidido negociar!!!!

Valoració:-39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente