cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

L'esquerra i l'ecologisme celebren la paralització del projecte del macrohotel

Diversos sectors de l'esquerra política i del moviment cívic ecologista mallorquins han expressat aquest dimecres la seva satisfacció per la sentència del TSJIB que anul·la l'acord del Consell de Mallorca que permetia la construcció d'un complex hoteler de 1.200 places a la finca de Son Durí, a Campos.

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha explicat que l'ens insular argumentà una falsa "modificació d'errors" per passar les hectàrees urbanitzables de la Ràpita de 2 a 22, possibilitant la construcció d'un hotel que el Govern havia declarat "d'interès autonòmic".

"Amb aquesta sentència es posa en evidència la irresponsabilitat i manca d'escrúpols dels polítics del Partit Popular a l'hora de fer urbanisme a la carta servint als interessos concrets, sigui d'un promotor, sigui d'un batle o sigui d'un inversor", afirmen els activistes verds.

Per al GOB amb la decisió judicial queda clara l'evidència de la "manipulació intencionada per part del Consell", sense ni tan sols avaluar si el projecte era legal o no. Per aquest motiu des del GOB exigeixen "responsabilitat" i demanen al Consell que no recorri la sentència, l'acati i en conseqüència es retiri la declaració d'Interès Autonòmic a aquest projecte urbanístic.

'Maniobra de prestidigitadors'

A Esquerra Unida (EU) també han fet via a reaccionar a l'anunci de l'Alt Tribunal. Per al partit que coordina Manel Carmona el PP té una autèntica obsessió en afavorir aquesta construcció que compta amb l'oposició d'una gran part de la població de Mallorca, que s'ha manifestat reiteradament en contra seva.

"La maniobra del Consell era tant grollera que no ha pogut passar el filtre legal. Fer passar les hectàrees on es permetia construir-hi de 2 a 22 és una actuació pròpia de prestidigitadors, i naturalment el TSJIB no ha acceptat aquesta maniobra", explica la formació en un comunicat.

Des d'aquest partit afirmen que continuaran lluitant contra la degradació dels espais naturals com el de la platja del Trenc i contra l'urbanisme fet a mida, els tractes de favor i les decisions arbitràries. Juntament amb això troben que la mobilització popular ha de continuar sense treva per tal d'aturar definitivament aquest i altres projectes que atempten contra el nostre territori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.