cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

La lluita continua un any després del '#novullpagar' al túnel de Sóller

'Mallorca Lliure de Peatges' acudirà al Defensor del Poble per a reclamar l'arxivament d'unes multes que consideren il·legals

20550
El maig de l'any passat, prop de 150 cotxes col·lapsaren els accessos del túnel i passaren sense pagar.

La Plataforma Mallorca Lliure de Peatges manté enceses les seves reclamacions després de més d'un any de les primeres accions del #novullpagar, i especialment de la insubmissió massiva del 20 de maig de 2012 registrada a l'entrada del túnel de Sóller que, segons el seu parer, generà el cas més gran de repressió a Mallorca de tots els que tengueren lloc l'any 2012, "amb 150 persones sancionades il·legalment i més de 300 multes que sumen més de 30.000 euros".

El camí que ha seguit a aquests actes de protesta ha estat llarg i dificultós per a la plataforma ciutadana, que aplega molts veïns de la zona de Bunyola i Sóller. Expliquen que després de les multes imposades per part del personal de la empresa adjudicatària del túnel, acudiren a la Direcció General de Trànsit per a presentar, primer al·legacions i després recursos de reposició. En qualsevol cas, tant les unes com els altres foren desestimats.

Esgotada la via administrativa, el pas que mancava per fer era interposar un recurs contenciós administratiu als tribunals. Però això ha quedat també en no res, segons expliquen a la Plataforma, per mor de la "brutal pujada de taxes judicials", que ha fet que hagin hagut de desestimar aquesta via, inassumible econòmicament per part dels membres de l'entitat.

Per aquest motiu, ara acudiran al Defensor del Poble, seguint les passes que han fet els multats per no voler pagar a les autopistes de peatge del Principat, en el seu cas amb la mediació del Síndic de Greuges, que demanà al Servei Català de Trànsit i a la Generalitat que arxivi les corresponents sancions.

Pels fets presentats, i per altres, com que les administracions encara deuen 26 mesos de la subvenció per passar el túnel de Sóller, avisen que seguiran defensant la il·legalitat de les multes, i per damunt de tot, defensaran i reclamaran "una Mallorca Lliure de Peatges".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.