nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

Bon diumenge per anar a firar

20238
Les vaques observen tranquil·les l’anar i venir de la gent que es passejà ahir per la fira de Campos.

Maig és el mes de les fires per excel·lència i ahir no n’hi havia una, a Mallorca, sinó cinc. Sóller, Son Carrió, Campos, Felanitx i Campanet tragueren al carrer una oferta tan variada que era difícil decantar-se per un lloc o per un altre.

Així, Campos tragué al carrer tot el seu potencial. I encara que les vaques frisones són les protagonistes de la Fira de Maig, no es pot amagar que la tercera mostra de pa pagès fet al poble i un tast d’ensaïmada varen tenir una gran estirada entre el públic que visità el recinte. Oficis antics, aus de falconeria i una demostració eqüestre completaren l’oferta.

A Sóller, centenars de persones participaren en els actes del programa de la fira, celebracions que culminen avui amb el simulacre del Firó. Les activitats clàssiques com la mostra  ramadera i l’exposició de plantes i flors congregaren un nombrós públic. Com és tradicional, el grup Aires Sollerics interpretà el ball de L’ofrena un cop finalitzat l’ofici dins l’església de Sant Bartomeu. Mentrestant, el museu modernista de Can Prunera acollí la presentació del llibre Petita història del tren de Sóller.

La fira de Son Carrió apostà enguany per la ceràmica que es fa a Mallorca. El Centre Cultural ca n’Apol·lònia acollí deu artesans que mostraren les seves creacions, des d’utensilis per a la cuina fins a objectes de decoració, siurells i escultures. Un altre dels grans atractius va ser el III Concurs morfològic d’ovella mallorquina, plenament consolidat.

Felanitx, mentrestant, en convertí en un gran mercat. Les paradetes que s’hi instal·len cada diumenge es veieren completades per la mostra de vehicles de segona mà, l’exposició de flors i plantes, a càrrec de la tercera edat, i una trobada de bateries, organitzada per l’Escola de Música i Dansa Pare Aulí.

En el cas de Campanet, la fira cerca diferenciar-se i ho fa retrocedint al passat i donant protagonisme als oficis artesans. Una trentena d’expositors mostraren el seu bon quefer  i la Ruta dels nostres artesans ensenyà com es treballava antigament el ferro, la corda i el fang. A Son Bordoi i al carrer s’exhibiren eines antigues i es va recrear un hort i un molí tradicional. La sorpresa de la jornada va ser la presentació de la colla de dimonis Escarrufaverros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Informador, fa mes de 10 anys

També n'hi havia a Campanet, a Lloret i... a Sencelles?

http://www.firesifestesdemallorca.com/?s=Calender-Event&m=20130512

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente