cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

36 dies (i 20 anys) per tomar les Covetes

20438
Les Covetes recuperen la postal. Ara falta replantar-hi tamarells i savines.

A la fi ha desaparegut (de la vista, ja que restarà allà enterrat) el formigó  il·legal de les Covetes. Ahir al matí van acabar les obres d’esbucament dels apartaments de Torre Marina, en un dels arenals més emblemàtics de Mallorca.

Les tasques efectives de demolició han durat 36 dies, un període temps certament curt si es compara amb els gairebé 20 anys de litigis entre ecologistes (GOB i també PSM) i Consistori campaner que han precedit l’esbucament.

Com ordenava la sentència, però, encara falta restituir els terrenys tal com estaven l’any 1992, abans que s’hi construïssin els 68 apartaments. En aquest sentit, es considera escampar una capa d’entre 30 i 40 centímetres de gruixa de marès picat damunt els terrenys i replantar-hi la vegetació autòctona. Prèviament, el solar havia d’anivellar-se reomplint-lo amb els enderrocs i amb ecograva.

També s’han de tenir en compte els terminis que va fixar el Tribunal Superior de Justícia quant al compliment  de la sentència. La Sala  Contenciosa ordenà que els treballs havien d’estar llests dia 15 de maig. Com és sabut, l’Ajuntament de Campos ignorà tots els terminis anteriors (el 15 de gener, la licitació de les obres havia d’estar feta, i dia 15 de març, calia que estiguessin en marxa), però la celeritat amb què el Consell  ha esbucat i triturat el formigó  fa pensar que és possible que dia 15 de maig, dimecres que ve, les obres de restitució de la parcel·la hagin acabat o bé estiguin a punt.

Alhora, el TSJIB manté la suspensió que els xibius de la platja puguin obrir o que es puguin llogar gandules.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al-Fanat, fa mes de 10 anys

No és possible que es torni a aixecar cap edifici: els terrenys són rústics, segons les sentències dictades pels tribunals.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys


Van messions, amics, que aquesta urbanització es refarà? Vull dir que, d'aquí un parell d'anys, les obres reprendran i allò acabarà ple de cases.

No m'agadaria esser massa malfiat, però ja en parlarem. Hi ha massa interessos pel mig.

Valoració:8menosmas
Per Crític, fa mes de 10 anys

I tot això sense cap responsabilitat política ni administrativa d'un ajuntament que ha gastat centenars de milers d'euros per defensar la il·legalitat.

I, a més, un enderrocament que hem pagat, finalment, entre tots.

Una mostra més la penosa societat en què vivim!

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente