nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La demolició dels adossats de Ruberts costarà 76.000 €

22134
Els fonaments dels quatre adossats de Ruberts, en una imatge d’arxiu. | Antoni Pol

Un pressupost encarregat per l’Ajuntament de Sencelles xifra en 76.000 euros el cost d’esbucar els quatre adossats il·legals de Ruberts. El pressupost inclou la demolició efectiva dels habitatges, deixar els solars tal com estaven abans que s’hi aixecassin les edificacions i les despeses derivades de la gestió dels residus.

La previsió mencionada forma part d’un projecte complet de demolició que ha encarregat l’Ajuntament, que continua treballant per acomplir la sentència judicial que obliga a “restablir la legalitat” urbanística al llogaret. Això, entre d’altres coses, significava esbucar tots els adossats. Un acord amb l’associació de veïns, però, evità l’execució íntegra de la sentència, de manera que els dos que ja estan habitats es mantindran drets i just es tomaran els quatre que es van començar i que no s’acabaren.

Aquesta setmana, el Consistori ha tramès a la promotora l’ordre de demolició. Això no obstant, i atès que l’Ajuntament de Sencelles (aleshores governat pel Partit Popular) va concedir la pertinent llicència d’obres a l’empresa, caldrà veure qui executa finalment l’esbucament. Sembla raonable pensar que la promotora podria demandar el Consistori i reclamar-li una indemnització. Ara bé, és igualment cert que els quatre habitatges que ara es tomaran es començaren un cop el procés judicial sobre la seva legalitat estava en marxa.

Compensacions

En aquest marc, sembla que allò que més convé a les dues parts és arribar a un pacte. De fet, promotora i Ajuntament ja arribaren a un principi d’acord per traslladar els drets d’edificabilitat dels quatre adossats (adquirits per la constructora amb el permís d’obres municipal) al nucli de Sencelles. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’estalvia enfrontar-se a una demanda d’indemnització.

El cas de Ruberts té semblances amb el de les Covetes perquè la normativa municipal que permeté donar la llicència no s’ajustava a la legalitat. Quant a les dimensions i a l’abast de la demolició, però, no hi té quasi res a veure: mentre que a les Covetes es parla d’un milió d’euros per tomar els 68 apartaments, a Ruberts sols es preveu gastar-ne 68.000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.