algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Pere Joan Jaume, batle de Sineu: ‘Tant és el Círculo com l’OCB’

22650
El batle de Sineu, Pere Joan Jaume (PP), aixeca el bolígraf mentre dirigeix la paraula a Miquel Gelabert. | Antoni Pol - A.P.

"Tant és el Círculo Balear com l'Obra Cultural. No podem censurar cap de les dues entitats". Aquest és un dels arguments que va fer servir ahir el batle de Sineu, Pere Joan Jaume (PP), per defensar l'oportunitat i la conveniència de la conferència a càrrec de Román Piña Homs que l'entitat espanyolista promogué el mes passat a la vila.

Ahir al migdia es dugué a terme el ple extraordinari que els Sineuers Independents (SI), a l'oposició, havien sol·licitat a fi d'aclarir quin regidor de l'equip de govern havia convidat el Círculo. També es demanà l'ajornament de la reposició de l'estàtua de Jaume II. No s'aclarí pràcticament res. En realitat, tampoc no es va debatre gaire, i el ple va degenerar en una mena de discussió de cafè, vulgar i de vegades tensa. El públic que hi assistí, una trentena de joves contraris al Círculo i dos o tres del PP, somreien o bé es posaven les mans al cap, com esglaiats, mentre els dirigents polítics del poble discutien i es feien retrets.

Sense resposta

La pregunta dels SI sobre quin regidor del govern havia intercedit amb el Círculo per la conferència no obtingué resposta. Al final, i com que la moció també demanava la reprovació d'aquesta persona, el batle digué: "Posau-m'hi a mi". La primera vara també digué que no va saber que el promotor de l'acte era el Círculo Balear fins molt poc temps abans. Llavors manifestà que ell no pot prohibir que cap entitat organitzi actes culturals, i acusà els Sineuers Independents de donar-los publicitat. SI i PSOE votaren a favor de reprovar-lo, però el PP i CxI impediren que la moció prosperàs. Cal recordar que l'equip de govern sineuer es comprometé a no donar suport a cap acte de l'entitat espanyolista a la vila.

El segon punt era per demanar que, atès el rebuig que suscita el Círculo a Sineu i la seva vinculació amb l'estàtua, s'ajornàs la reposició del monument. La proposta no tirà endavant, tampoc, però CxI i PP es comprometeren, quan el Consell proposi la nova ubicació, a debatre-ho en el ple. Miquel Gelabert, dels SI, defensà la seva oposició al Círculo perquè Sineu "no es converteixi en un referent del gonellisme".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Cion, fa mes de 11 anys

No VENIM de Catalunya, SOM Catalunya; som la Catalunya Nova i Novíssima (sud i oest del Principat, les Balears i València) i, això sí, els repobladors d'aquestes terres catalanes noves venien originàriament de la Catalunya Vella (nord i est del Principat). Igualment, els de Toledo, per exemple, no VÉNEN de "Castilla", SÓN "Castilla"; són, en denominació clàssica, de "Castilla la Nueva" i els repobladors d'aquestes terres castellanes noves venien de "Castilla la Vieja". És evident que es tracta de dos moviments, paral·lels, d'expansió cap al sud tant de la nació castellana com de la nostra.

Valoració:8menosmas
Per Independència ja!, fa mes de 11 anys

Encara en veig d'ignorants per aquí que pretenen imposar idees i ideologies als que respectam i toleram al diferència i la diversitat.
La nostra nació té dues llengües, totes dues espanyoles, però cap d'elles és l'espanyol, que no existeix i és un invent d'internet. Són el català i l'altra el castellà. Una vengué amb els pobladors i arrelà en el poble del Regne de Mallorca, l'altra la va imposar la cort borbònica.
Ara, que hi ha tants de nouvinguts, ningú en renega d'ells ni desvia els atacs "catalinos" o "castellinos", mentre en expoliin a tots i totes venguem d'on venguem mos interessa més la independència que la submissió!
A Cuba o a qualsevol ex-colònia espanyola no es produiren els moviments independentistes per problemes de llengua precisament, ni foren sempre els amerindis qui iniciaren aquests processos!

Valoració:0menosmas
Per Sineuers Independents què?, fa mes de 11 anys

Els Sineuers Independents són els responsables de que l'Ajuntament hagi de pagar 50€ en dietes a cada regidor per assistir a aquesta xorrada de plenari. És a dir, 550€ per no res.

550€ per intentar censurar la conferència d'una entitat democràtica al poble de Sineu. Fuli, ets un dictador. A Sineu, mentre es sigui demòcrata i no governeu vosaltres, qualsevol que accepti els valors constitucionals podrà donar conferències. T'ha quedat clar?

Valoració:-4menosmas
Per Tere, fa mes de 11 anys


No som catalans..mai, mai, mai..Arruuuuuuix a tot pancatalanisme. Som Mallorquins, Som Balears.. mai catalans, Barco cap a Catalonia !!

Valoració:-2menosmas
Per Jaume Mates, fa mes de 11 anys

Aviat farem riure a Sineu, crec que el problema no es l'estatua, ni el círculo. El problema es que els esquerranets no poden sofrir no governar i per tant tot està mal fet i cerquen arguments (tonteries) a les totes per desmuntar l'equip de govern.

Mentres a Sineu es xerri d'això vol dir que la gestió municipal es correcta i que tot va bé!!

Valoració:-4menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 11 anys

D'acord amb en Joan: som catalans.

Valoració:5menosmas
Per Tronxo, fa mes de 11 anys

Es circulo es un cercol i com que esta tancat no hi veuen molt mes enfora
Sa ocb es ocupació catalana ( de ) Balears

Valoració:-11menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys

Catalans, KEEP CALM & GO HOME!

Valoració:-9menosmas
Per 2 + 2 son 4, fa mes de 11 anys

El Circulo defiende los derechos de TODAS LAS PERSONAS, a poder educarse en la lengua de la nación,
La ocb solo defiende a ALGUNAS PERSONAS, pero quiere todos los derechos que le vayan bien.

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

No som catalinos !!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente