algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Els funcionaris de l’Ajuntament d’Inca hauran de conèixer el català

Tan sols una petita part de les places en restaran exemptes. La proposta, que surt del PP, diu que gairebé tots els empleats fan feina de cara al públic

27888
Els funcionaris de l’Ajuntament d’Inca hauran de saber català, com fins ara. | Antoni Pol - Arxiu

L'Ajuntament d'Inca, governat pel Partit Popular amb majoria absoluta, també es desmarca de la política lingüística que vol implementar José Ramón Bauzá. Si l'equip de govern no canvia de parer, el ple del Consistori aprovarà divendres mantenir el requisit d'acreditar coneixements de llengua catalana per poder ocupar la majoria de llocs de feina.

Tal com estableix la nova Llei de funció pública (la que cerca degradar l'estatus de la llengua pròpia a l'Administració), el Consistori inquer ha procedit a adaptar la relació de llocs de feina a la legislació actual. La relació de llocs de treball és un document d'ús intern en què, a més d'altres qüestions, s'especifica el nivell de català que caldrà exigir a cada un dels treballadors.

Segons consta en la nova relació de llocs de feina, doncs, la Sala preveu mantenir el requisit de català per a tots i cada un dels funcionaris i per a la majoria de places del personal laboral. Sols en quedarien exempts els operaris que fan tasques a carreteres i camins, al cementeri, en la distribució d'aigua, en l'enllumenat públic, els netejadors i determinades places d'administratiu. Tampoc no caldrà que en sàpiguen els netejadors, els cuiners i alguna altra plaça (però poques) de l'escoleta municipal, de l'Institut d'Activitat Física, de l'escola de música i de la residència de persones majors.

Argumentació

L'argument del Consistori per mantenir el requisit de català és que pràcticament tots els treballadors municipals tenen com a funció principal l'atenció al públic. "L'atenció al públic com a funció principal" és, precisament, una de les "excepcions" que preveu la nova llei perquè l'Administració pugui continuar requerint coneixements de català als futurs empleats. Núria Riera, la directora general de Funció Pública, ha manifestat que aquest supòsit es reservava a "casos excepcionals". En la nova relació de llocs de feina d'Inca, això no obstant, el supòsit esdevé norma. L'excepció, en realitat, són la minoria de places que restaran exemptes de català.

Cal insistir que la nova relació de llocs de treball l'ha feta i proposada el Partit Popular. La iniciativa s'ha d'interpretar com una passa que el torna a acostar al regionalisme, un corrent força present a l'agrupació local d'Inca del qual els populars s'havien allunyat, els darrers mesos, a causa del rígid posicionament de Bauzá.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jorcat, fa mes de 11 anys

Els peperos són uns cracks. Els Europeus estàn cada dia més emprenyats per la seva irresponsabilitat, posen els Catalàns en velocitat d'escapada, e incendien les balears.

Valoració:0menosmas
Per Rafel, fa mes de 11 anys

I és que manen collons amb el PP! A Mallorca ha de ser obligatori el foraster però no el mallorquí. Això no passa ni en aquells països tercermundistes on encara hi ha cops d'estat cada quatre dies.

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

antonio, ido en aras de "la que esta cayendo", em d'el.liminar l'article de la constitució espanyola que obliga al coneixement de la llengua castellana?

Valoració:5menosmas
Per Treufoch, fa mes de 11 anys

A ver, antonio, querido:
Que haya problemas económicos, sociales, de corrupción, de déficit democrático, de abuso de poder, y un largo etcétera, no significa que uno no pueda preocuparse, además de de todos estos temas, también por el catalán y por garantizar el derecho su uso por parte de los mallorquines. Somos suficientemente inteligentes como para tener la atención puesta en más de un frente y preocuparnos y ser sensibles a diferentes temas.
Tu desprecio por la preocupación por el catalán me resulta un insulto a la inteligencia de cualquier persona.

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

tanta sort que no tot hom al PP balear es un cavernicola...

Valoració:5menosmas
Per antonio, fa mes de 11 anys

joan barona,

se ve que llegas bien a final de mes, y tienes tiempo de preocuparte por asuntos secundarios..

Valoració:-2menosmas
Per X, fa mes de 11 anys

Molt bé. A Mallorca en Català i tot el damès son històries amb mala intenció.

Valoració:4menosmas
Per Joan Barona, fa mes de 11 anys

A la fi el Sr. Torres a recobrat coneixement, esperem que segueixi aixi i no faci mes mal a la nostra cultura. ANTONIO a jo m'importa molt la meva llengua i si a tu no t'importa al manco estalvia't els comentaris sense sentit.

Valoració:8menosmas
Per Xerreta, fa mes de 11 anys

És que si no el coneixen, no podràn xerrar amb jo.

Valoració:6menosmas
Per antonio, fa mes de 11 anys

con la que está cayendo en España, a quien carajo le importa esto del catalan?

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente