algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Sastre: “Algú del Círculo em digué ‘venut de merda’ i m’escopí a la cara”

L’ideòleg i principal donant de l’estàtua explica la seva versió dels fets. Assegura que ell la volia en un altre emplaçament i que ara n’està “fart”

"Una dona [del Círculo Balear, el dia de la inauguració] em va dir ‘vendido de mierda' i em va escopir a la cara. Au, ja veis quines simpaties em tenen". Són paraules de Joan Sastre, ideòleg i principal promotor de la col·locació de l'estàtua del rei Jaume II a Sineu. Després de gairebé un any en silenci -dia 28 d'aquest mes farà un any que es va col·locar la imatge-, Sastre, en una entrevista concedida a la publicació local Díngola, explica la seva versió dels fets, i dóna llenya.

Interrogat sobre la presència de membres de l'entitat castellanista Círculo Balear el dia que s'inaugurà la figura, Sastre no nega que els hi convidàs, però matisa que ho va fer per Facebook, amb una crida dirigida a tots els amics. "Tenc 1.500 persones agregades, que no és poca cosa. Això és la famosa convidada al Círculo que diuen alguns". I afegeix: "Qui va escampar això pel poble [que Sastre havia convidat el Círculo] fou Pep Oliver", exbatle i, actualment, conseller del Consell.

És prou conegut que el dia de la inauguració la troupe del Círculo va provocar incidents i s'enfrontà als sineuers. Sastre sosté que, quan van escridassar la mestra de cerimònies -perquè parlava en català-, ell mateix anà a demanar-los respecte, igual que quan xiularen la banda en interpretar La Balanguera. El promotor diu que quedà literalment "flipat" quan els espanyolistes muntaren aquell lamentable espectacle. "Pensava que eren una organització cultural, com l'OCB o similars", diu ara. Sastre també assegura que demanà a Miquel Gelabert (portaveu de Sineuers Independents) que no es posàs al nivell dels del Círculo, però que aquest li hauria contestat "calla, ets un puta traïdor".

"Cal crear polèmica"

Així mateix, Sastre parla de la ubicació de l'estàtua i assenyala que el responsable que s'instal·làs a la plaça de l'Església, d'on s'ha hagut de retirar, és el mateix autor de la imatge, Ricardo Gago. Segons Sastre, Gago la volia a la plaça del Fossar. "Jo li vaig dir que allà no ens deixarien. La primera opció i la dels altres donants, excepte Gago, era la placeta dels Reis de Mallorca. Gago s'hi va oposar i proposà la plaça (de l'Església). De fet, les seves paraules varen ser que ‘hay que crear polémica".

Joan Sastre diu que, de l'estàtua, ell n'ha posat el material i que li ha comportat una despesa de 8.600 euros. Quan se li demana pels motius de la donació, explica que tot plegat ve d'un "sentiment" cap a Sineu. També ha editat dos llibres relacionats amb la vila, els darrers anys. Dóna a entendre que la donació de l'estàtua ve a ser un acte d'agraïment a la vila on s'ha casat i resideix. A la llarga, però, l'estàtua li ha dut problemes. "N'estic fart! M'han retxat el cotxe, han matat la meva cussa enverinant-la, han fet mobbing al meu fill i la meva dona n'està afectada, etc. Fart, n'estic!", assevera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Passant una altra vegada..., fa mes de 11 anys

A tu te podrien facturar Jolianet, però dins un "barco de rejilla". Per cert, segns tenc entès, sa quantitat ronda es 100 milions d'euros, milió amunt milió avall, o eren 1000...?? no sé, és el que té no cercar sa informació i inventar-se-la, com fas tu estimat Jolianet.

Valoració:2menosmas
Per Julià, fa mes de 11 anys

Pero digues quants de doblers publics, de tots, has facturat/t'han donat!!!

Valoració:1menosmas
Per El que passava ahir i avui hi torna..., fa mes de 11 anys

Quim de Sastre, tu saps sa diferència entre cobar i facturar?? Jo crec que no perquè si ho sabessis no diries aquests dois, i sinó demostra el que dius; el mateix que en Julià, demostra tot el que dius i sinó calla. Per altra banda, segur que voltros feis feina de franc, veritat?? Abans de xerrar utilitzau s'única neurona que teniu per pensar un poc, que sou una guarda de "tristos". Ah, i apreneu a escriure.

Valoració:1menosmas
Per Quim de Sastre, fa mes de 11 anys

Sastre no contestes? Aixo es que tens alguna cosa que amagar?

Valoració:2menosmas
Per Julià, fa mes de 11 anys

Que ha d'anar a regalar res!!! Que no vos enganyi! Aquest te un pacte amb el seu soci Tomeu Martinez, carrec public del Consell que li dona feina. I la feina que fa com la de l'estatua la fa amb sos peus perque no en sap. Tota la gent bona ha fuit del seu costat. Mal professional, venut i pobre home.

Valoració:4menosmas
Per Antoni,Wis, fa mes de 11 anys

Professor d'anglés!!!!!!!! Però ha quin preu l'ha regalada aquest homo!!!!!!!!!!!!

Valoració:1menosmas
Per thacher, fa mes de 11 anys

Viva la envidia!!! A cuántos de vosotros os hubiera gustado regalar una estatua???
Que sociedad más triste.....

Valoració:-1menosmas
Per José Luis M., fa mes de 11 anys

Quien acusa, debe aportar PRUEBAS. De lo contrario y al hacerlo de manera pública se convierte en difamación y eso es un delito. ¡Cuidadito!

Valoració:3menosmas
Per I torn a passar..., fa mes de 11 anys

Si sa curtor fos boira aquesta notícia ja ni se veuria de tanta que n'hi hauria... Per cert, a veure si apreneu a escriure, que molt de defensar es català però sa meitat l'escriviu amb es cul.

Valoració:1menosmas
Per Picornell, fa mes de 11 anys

AH!!! i VISCA SINEU!!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente