algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Multes de 3.000 € a iots fondejats al port de Sóller

Els afectats són ciutadans britànics. Així ho publicava el Majorca Daily Bulletin. Sembla que volen aplicar la prohibició d’ancorar a menys de 200 metres de terra

Demarcació de Costes a les Balears hauria notificat aquesta setmana sancions per valor de 3.000 euros a diverses embarcacions fondejades enmig de la badia de Sóller, una pràctica habitual al port, on és gairebé impossible aplicar la normativa vigent a tot l'Estat que prohibeix a les embarcacions ancorar a menys de 200 metres de la línia de costa.

La notícia, que ha creat gran preocupació al port, va ser publicada ahir pel diari Majorca Daily Bulletin, que informava que les sancions haurien afectat navegants de nacionalitat britànica que habitualment ancoren en aquestes aigües.

El fet, però, és que ni l'Ajuntament, que cada any negocia amb Costes la delimitació de zones de bany, ancoratge i passets de navegació, ni el Club Nàutic ni alguns usuaris de les instal·lacions no tenen constància oficial de les dures sancions, que mai no s'han aplicat a la badia. A més, cal recordar que al port de Sóller la limitació de l'ancoratge a 200 metres de terra pràcticament exclouria tot el mirall d'aigua com a zona utilitzable amb aquesta finalitat.

Preocupació

Sigui com sigui, però, la notícia ha creat preocupació, atès que el port de Sóller és l'única entrada de refugi a tota la serra de Tramuntana i, a més de no haver-hi llocs lliures als pantalans del Govern, l'única alternativa de moltes embarcacions que entren a la badia, i que sobretot a l'estiu hi queden ‘a roda', és anar cap als molls de Marina Tramuntana (un luxe que molts no es poden permetre) o bé virar i tornar a sortir del port cercant un refugi alternatiu. La regidora de Turisme de Sóller, Catalina Pomar, ha assegurat que no està assabentada d'aquests fets, malgrat tenir constància que "aquests dies inspectors de Costes han passat pel port". Per part del Club Nàutic, també s'ha mostrat preocupació per l'efecte que pot tenir sobre el turisme nàutic de menys poder adquisitiu.

Encara que la prohibició de fondejar a la badia durant l'estiu ha estat sempre una reivindicació municipal, s'ha de tenir en compte que actualment no existeix alternativa d'amarrar als molls, on hi ha llistes d'espera que no és mouen d'ençà de fa anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 404.not found, fa mes de 10 anys

S'hauria de trobar un punt d'equilibri. A Menorca l'any 2010 no hi va haver boies i van passar olimpicament de la posidònia com de la materia fecal.
Enguany hi ha boies a 20€ (mes de 3 mil peles).
Entre el d'abans que era no cobrar i posar-hi personal i 20€ també i ha un llarg recorregut.
Posar com a limit 200 metres (la dimensió de 4 piscines olímpiques) també és excessiu com també ho és la costum d'alguns d'embarrancar la barca a l'arena.
Evidentment les barques contaminen, però també contaminen els banyistes ¿o potser ningú ha fet un pipi a la platja quan l'aigua li arriba a la cintura..?

Valoració:2menosmas
Per pregunto, fa mes de 10 anys

Xavier: quin turisme volem, o quin turisme vols tu?volem turisme que no embruti,que no molesti i que deixi dobers.Molts dels que fondegen no deixen ni un euro,només fems.

Valoració:2menosmas
Per manela, fa mes de 10 anys

Manuel:denavegant res de res,perquè sinó sabries que a tot arreu hi ha un limit a on poguer fondejar. No et vulguis fer el xulo.

Valoració:2menosmas
Per Manuel, fa mes de 10 anys

Pensaba navegar por allí este verano, con esta medida creo que me voy a ir a otro sitio donde quieran el turismo nautico y los navegantes.
también se lo voy a decir a mis amigos para que no vaya nadie por allí.
En septiembre espero que los hosteleros pidan explicaciones a sus políticos sobre el efecto que su incompetencia produce.
Manuel

Valoració:7menosmas
Per Elisa, fa mes de 10 anys

Jo estic d'acord amb en Tomir. Els mallorquins també tenim dret a aprofitar les platges, que som a ca nostra. Els vaixells tan a prop de la costa contaminen: taques d'oli i de gasoil pudent, renou... Tampoc no importa tant de servilisme cap els turistes, que tampoc no són déus. No estic d'acord amb atorgar-los privilegis que perjudiquin els mallorquins o l'entorn natural. He vist alemanys en un petit iot buidant un cendrer ple de llosques a Cala Mondragó, molt a prop de les roques, mentre nadàvem al costat. Us puc assegurar que no em vaig privar de dir-los que la mar no era el fems i que al seu país no haurien fet mai una porcada semblant. Tant de consentir-los-ho tot els ha fet pensar que aquí tot està permès. Si les restriccions són lògiques, les acceptaran, igual com les accepten a ca seva.

Valoració:6menosmas
Per 2000, fa mes de 10 anys

Xavier Ferrer: si i clar,pagant sant Pere canta.O sigui la mateixa cançó de sempre,el que te diners pot fer el que li roti.

Valoració:6menosmas
Per Tomir, fa mes de 10 anys

Pens que és una bona notícia. No és que no deixin ancorar, és que no poden ancorar a menys de 200 metres de la platja. Això haurien d'aplicar-ho també a Es Carbó on les barques ancoren sols a 20 metres de la platja sense deixar espai per als banyistes. Aprofitaré per posicionar-me en contra del turisme nàutic a les Balears. Per què? Perquè vaig tenir l'ocasió d'entrar fa uns dies a les drassanes del Moll Vell de Palma i de treballadors mallorquins gairebé no n'hi havia. Ni tapissers d'aquí, ni fusters d'aquí. Fins i tot les eines eren importades de fora. La majoria dels qui feien feina allà eren britànics, alemays i filipines. Si el turisme nàutic servís per donar empenta a algun gremi del sector secundari de Mallorca hi estaria d'acord. Però només seveix per inflar encara més la bimbolla del sector dels serveis

Valoració:3menosmas
Per Aviat no es podra fer res, fa mes de 10 anys

El que volen és que fondegin als molls privatitzats... un cop més l'administració demostrant qui són els amos i a fer punyetes si es carreguen les fonts d'ingressos dels mallorquins.

Valoració:5menosmas
Per Xavier Ferrer, fa mes de 10 anys

Si realment s'aplicàs aquesta llei, això implicaria que el turisme de les Balears ha mort. A les Balears els racons per fondejar son petits, sobretot a la costa nort. Per tant no es podrá fondejar ni a Sa Calobra, ni Cala Tuent, ni a Deya, ni a sa Foradada, ni a Formentor, ni a molts llocs que són l'autèntic encant d'aquesta terra... La gent que te embarcacions són generalment gent amb dobles, i no els turistes del tot inclòs . Quin turisme volem?? Quina vergonya de país!!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente