muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Nova glopada de fred: vies tallades i sortides extraescolars suspeses

Les previsions meteorològiques apunten que avui començarà a retirar-se aquesta altra onada d’aire gèlid. L’Aemet afegeix que el risc de gelada serà menor i que la cota de neu pujarà fins als 400 metres

26558
AppleMark

Una nova glopada de fred afecta tot l'Arxipèlag balear. Les temperatures tornaren a baixar ahir i deixaren enfarinats un altre cop els pobles per sobre dels 400 metres. Però la massa d'aire gèlid, segons l'Aemet, podria començar a retirar-se avui mateix. La situació fa preveure que, a les zones més baixes, en lloc de neu hi hagi pluja. Llavors, el risc de gelada és menor.

Tot i això, des de la Conselleria d'Educació decidiren prevenir riscos i suspengueren provisionalment les sortides extraescolars que els centres tenien previstes per a avui i demà. La consigna en tot moment fou "normalitat". Per això, malgrat que es produïren alguns retards en l'arribada d'alumnes a alguns col·legis, la Conselleria decidí mantenir els centres escolar oberts.

Entre els incidents escolars, destacà el fet que alguns pares d'alumnes del col·legi públic de Bunyola no enviaren els fills a classe. Alguns dels professors tampoc no hi arribaren per problemes de trànsit derivats del mal temps, ja que hi havia carreteres tallades.

La situació es reproduí a l'Institut d'Esporles. Alguns estudiants de pobles propers com Estellencs i Banyabufar tampoc no arribaren a les classes. El bus o el transport escolar no pogué anar a cercar-los a conseqüència de la neu.

A la resta de col·legis de la zona de la Tramuntana, les classes es desenvoluparen amb normalitat, tot i que es registraren alguns retards d'alumnes i de professors.

Carreteres

El mapa de les carreteres a Mallorca dibuixava diverses incidències a causa del mal temps. El dia s'iniciava amb quatre vies afectades -carreteres de la Tramuntana tallades en diversos trams-, a pesar que a mesura que passaven les hores la situació millorava. A darrera hora, però, l'112 facilità l'estat de les carreteres i puntualitzà que les quatre vies que estaven tallades continuarien així tota la nit, ja que els operaris es retiraven a les 18 hores.

La Ma-10 quedà tallada en dos trams. El primer, des del km 6,5 fins al 18 (de Pollença a Lluc); i el segon tram, del km 20,5 fins al 45 (de Lluc fins al mirador de les Barques). Així mateix, eren intransitables la Ma-11A, del km 17 al 28, del coll de Sóller, i la Ma-2100, fins al km 10, de Bunyola a Orient.

El temporal amb vent fort i mar grossa va fer que el trànsit marítim continuàs tallat durant bona part del dia a Menorca. A les 20.00 hores el Govern va reobrir els ports de Ciutadella i Maó, tancats des de dilluns passat.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Honorat, fa mes de 12 anys

Amb la retallada de personal a Educació que ja hi ha hagut i la que es prepara per al curs que ve, no comprenc com els centres poden assumir les sortides extraescolars. Això sense parlar de les retallades de sous als docents i les retallades de pressuposts als centres educatius públics. Si els centres funcionen com sempre, l'administració es pensarà que és justificada la reducció de personal, de sous i de pressuposts.

Valoració:6menosmas
Per luarde, fa mes de 12 anys

Aquells que no van en mantes a escola perquè el director no té per pagar el rebut del llum potser si...

Valoració:-7menosmas
Per Honorat, fa mes de 12 anys

Les escoles encara fan sortides extraescolars?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente