algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Els mitjans alemanys, bolcats en Llucalcari

Un afectat per la demolició de les cases de Deià denuncia “la injustícia” i amenaça de treure a la llum “800 habitatges il·legals a la Tramuntana”

26416
Fritz Seikowsky a la seva casa de Llucalcari, la qual estan esbucant.

"Guerra de cases a Mallorca". Aquest era el titular del diari alemany Bild de l'edició d'ahir, que recollia la situació de Fritz Seikowsky, el propietari d'un dels xalets il·legals de Llucalcari. Ara bé, el rotatiu no és l'únic que es fa ressò de la notícia, sinó que al llarg d'aquesta setmana diversos mitjans germànics ja s'han interessat per la demolició, en marxa des de mitjan setmana passada i que s'emmarca en la segona fase d'esbucament d'aquests habitatges il·legals del municipi de Deià. Està previst que aquest veí també denunciï el seu cas als programes TV Sat1 i RTL i també al ZDF, un dels més vists d'Alemanya.

Fritz Seikowsky ha emprès aquesta lluita perquè considera una "injustícia" la demolició de casa seva. Sosté que el pla d'esbucament "no compleix" la sentència de 2005, segons la qual "no es pot tocar ni l'entrada del recinte ni la part de la piscina, i que deixin el terreny com fa 20 anys". Així mateix, lamenta que el seu intent d'aturar la demolició a través d'una denúncia "ha estat ignorat" pel jutge que instrueix el cas.

Aquest veí, que adquirí la casa de Llucalcari l'estiu de l'any 2000, també critica "el malbaratament" de doblers públics que suposen aquestes demolicions. Alhora, lamenta que els propietaris no reben cap tipus d'indemnització, "tot i no tenir res a veure amb els permisos de construcció que es concediren l'any 1987". Sobre això, recorda que quan ells compraren les cases "no en sabíem res, d'aquesta polèmica", i que ara "som els castigats", ja que queden sense la seva segona residència.

Tanmateix, allò que més crida l'atenció i que al Bild no passa desaparcebut és l'amenaça d'aquest propietari indignat. Seikowsky assegura que traurà a la llum uns "800 casos d'edificacions il·legals a la serra de Tramuntana", les quals s'haurien construït "amb les mateixes condicions" que les cases de Llucalcari, és a dir, "sense un Pla de Protecció Territorial". Segons el rotatiu, la majoria dels propietaris d'aquests habitatges també són alemanys.

Cap novetat

En qualsevol cas, no és cap novetat que aquestes cases de Llucalcari s'havien de tomar. De fet, la primera fase de la demolició ja acabà a finals de maig de l'any passat i ara ja s'està executant la darrera fase per complir la sentència. Això no obstant, aquest propietari, que assegura que té "el cor romput", no ha dubtat a donar a conèixer la situació al seu país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Aina Maria R, fa mes de 12 anys

Estaria bé que es publicàs el catàleg de cases ilegals. I si són ilegals només hi ha un camí. Potser així no se'n farien més sense permís.

Valoració:14menosmas
Per 2000, fa mes de 12 anys

Ramon de Perellos: quan compres una casa,si tens una mica de seny et preocupes de saber tot sobre ella,si està embargada,com està constrüïda, si està en proyecte expropiar-la ect. ect.El mal que fa l´imatge internacional de Mallorca,és que hi hagi coses il-legals i no es faci res per arreglar-h´o.Farà bé aquest sr. denunciar totes les cases que sàpigue que son il-legals.En quan els doblers, algú mentretant té feina, d´altres es gasten més malament.

Valoració:41menosmas
Per Deianenc, fa mes de 12 anys

Justicia, Ordre i Llei, tens molta raó!...seguint amb els teus plantatjaments, els cuals em pareixen del tot correctes, el sr. Cap de l'oposició, de Deià, s'ho pot començar a posarse ses piles...per devers caseva te una feinada!!!

Valoració:27menosmas
Per Justicia, Ordre i Llei, fa mes de 12 anys

Si és il.legal és il.legal. S'haurien d'esbucar totes ses cases il.legals que hi ha construides a Mallorca. Sa Llei és sa Llei, i punt. De sa mateixa manera que és il.legal circular amb un cotxo fora estar assegurat, també ho és construir una casa en un lloc on la Llei diu que no es pot. Qui la fa, la paga.

Valoració:51menosmas
Per Ramon de Perellos, fa mes de 12 anys

Es una injusticia i un absurd esbocar aquestes cases. Els propietaris van compra-les sense saber que mancaven de permis. Hi ha que a més perderan tots els seus estalvis.

Per contra els que van vendre les cases s'han forrat.

Imagina't que despres d'aver comprat ca teva et diuen que l'han d'esbocar

S'hi ha de buscar una soll.lució


Apart el mal que fa a la imatge internacional de Mallorca és incalculable. NO cal gastarse doblers en desprestigiarnos ja ens ho fem sols

Valoració:-46menosmas
Per JRBS, fa mes de 12 anys

Te raó el Sr. Seikowsky, la pròxima vegada és construirà la casa a Corcega.

Valoració:17menosmas
Per jai, fa mes de 12 anys

Mallorca no és l'Havana, senyors! aquí cadascú no pot fer el que li roti. Si les cases són il·legals han de ser esbucades tant si pertanyen a mallorquins, espanyols, alemanys o marroquins...que denunciï, que denunciï aquest bon home!

Valoració:2menosmas
Per Garriguer d'Infern, fa mes de 12 anys

Idò que denunciï! I tot esbucat

O per ventura en Bauzà legalitzará les 800 cases i hi durà aigües brutes i tot el que faci falta i ho pagarem entre tots...

Valoració:15menosmas
Per allau_jb, fa mes de 12 anys

i la propera... Marivent!

Valoració:44menosmas
Per Deianenc, fa mes de 12 anys

Quan el sr. Seikoswsky va comprar la seva casa, al sr. Fernando Swarthz, ja era public i notori la problematica de les cases de Lluch-Alcari, ell mateix signá un document que aixi ho reconeixia, document que li fou presentat per el sr. Swarthz perque no li pogues reclamar danys i perjudicis, no pot al.legar desconeixement, malgrat no compartesqui la sentencia.

Valoració:129menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente