algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els pressuposts no preveuen subvencions per als residents

L’Executiu diu que la intenció és mantenir la gratuïtat per als residents, però no ho pot garantir i ho condiciona a l’obtenció de més ingressos públics

La gratuïtat del peatge del túnel de Sóller per als residents de Sóller i Fornalutx no està garantida per al 2012. Els pressuposts autonòmics per a l'any que ve no preveuen doblers per a aquest concepte (la partida és d'un euro i no és ampliable) i el Govern reconeix que ara no pot garantir-ne el manteniment. Si la previsió es fa efectiva, es posarà fi a una mesura que s'aplica des de l'any 2002 i que suposarà deixar sense aquest important suport econòmic uns 6.200 usuaris de Sóller i Fornalutx, entre ells nombroses empreses que tenen en la subvenció un important suport a la pèrdua de competitivitat que suposa estar ubicats a la Vall.

Actualment, els residents de Sóller i Fornalutx (5.900 usuaris del primer municipi i 300 del segon) paguen preus reduïts al peatge (1,20 euros per als turismes) i després l'Executiu els reemborsa la despesa feta amb una subvenció a títol personal. Els residents han de sol·licitar-ho prèviament i se'ls reintegra un màxim de mil peatges a l'any. Amb tot, aquest reemborsament no arriba des de l'octubre de l'any passat, fet que ha generat protestes. El Govern deu per aquest concepte un milió i mig d'euros i durant el 2011 ha denegat totes les noves sol·licituds de subvenció.

Fou la portaveu del PSIB al Parlament, Francina Armengol, qui denuncià ahir que els pressuposts no preveuen aquesta subvenció i ho posà com a exemple que les retallades de l'Executiu popular acaben afectant els ciutadans.  Des de la Conselleria d'Agricultura, responsable de l'ajuda, és reconegué que la partida no té dotació pressupostària i no es pot ampliar. A més, s'apuntà que en funció de la disponibilitat econòmica s'anirà pagant. Segons aquest departament, la intenció és mantenir l'ajut, però això dependrà de l'obtenició de més ingressos i, ara per ara, és "complicat" garantir-ne el manteniment. "Estem cercant fórmules, primer, per pagar el que es deu i, després, per mantenir-ho" i, "si no fos possible mantenir-ho, es comunicaria oficialment i es tallaria aquesta línia, però seria la darrera opció", comunicà el portaveu.

Des de la Conselleria s'apuntà que el Pacte pressupostava una partida dotada amb un euro, però ampliable, i això ha generat un dèficit d'1,5 milions d'euros, que és el que es deu als residents. L'Executiu, en compliment de les restriccions al dèficit, ha pressupostat ara una partida sense dotació i no ampliable; però, segons aquest portaveu, això no seria impediment si s'obtinguessin els ingressos addicionals necessaris.

Es dóna la circumstància que el ple de l'Ajuntament de Sóller aprovà el mes passat una moció de la Junta de Portaveus (per tant, també amb el suport del PP local) en la qual s'instava el Govern a pagar el deute acumulat, mantenir la subvenció i admetre a tràmit les noves sol·licituds.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xaume, fa mes de 12 anys

Si es túnel es va pagar en doblers de tots els mallorquins no veig perquè les subvencions han de afavorir només als residents de Sóller. És una discriminació i un agravi comparatiu.

Valoració:4menosmas
Per Un ase mallorqui, fa mes de 12 anys

Imparcial, sa benzina la me pag cada setmana un parell de vegades, i surt mes a compte pujar Es Coll que pagar tunel, son uns 90 centims en benzina per trajecta.Au ido, fes el mateix, que teniu el que he votat. Queixet a nen Simarro i nen Bauza!! Per que tu tens mes privilegis que jo? Tunel gratis per tot o per ningu!!

Valoració:6menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

si el PP tornàs tot el que va robar durant les legislatures que va governar, ara no es veurien "obligats" a fer retallades al pressupost destinat a qualsevol tipus de servei als ciutadans; i es que ells no estan per servir-se dels ciutadans, sino per servir als ciutadans, tenen el concepte un poc esviaixat. Podem fer apostes de a veure quina quantitat en milions d'euros de doblers públic, d'aqui a quatre anys, hauran desviat cap a les seves butxaques.

Valoració:4menosmas
Per Un ase mallorquí, fa mes de 12 anys

Jo he de pagar mes de 4,70 i sabeu que faig?? Coll de Soller cada pic!! Molts de voltros sou de la generacio tunel i casi mai heu pujat Es Coll, pero si tots fessim el mateix vorieu com rebaixen les tarifes. Ah, som sulleric, i cada setmana que venc un parell de vegades com que no estic empadronat no tenc el privilegi del 1,20, que m'es voldria jo menjar les miques que voltros rebutjau!! Seguiu votant es PP, el mateix den Cañellas que va fer es "tufo" de fer-ho de peatge..ens seguiran donant s'esquena. Jo pens diferent!! Com un ase!!

Valoració:3menosmas
Per ciutadà, fa mes de 12 anys

Que el possin gratuit ja, això es el que han de fer, no se per que jo que som de Ciutat i vaig a fer feina a Sòller tenc que pagar en canvi ells no, no ho entenc, es una discriminació que la crisi posarà al seu lloc i la llevarà.

Valoració:1menosmas
Per margalida, fa mes de 12 anys

Aixo es el que votaren els sollerics. Ido ara que s'aguantin.

Valoració:0menosmas
Per túnel, fa mes de 12 anys

Sempre hi ha d'haver doblers pe'n mig??? Per jo hauria de ser gratuït i punto, sense subvencions ni res. Però clar, en aquest món de capitalisme... és impensable

Valoració:3menosmas
Per joan, fa mes de 12 anys

Tots els partits sollerics en son culpables, tots han pres part en aquesta brutor cap els sollerics. Els únics partits sollerics que no hi tenen res a veure son UPYD, ESQUERRA I ESTIM SOLLER.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente