cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
10°

El Raiguer es rebel·la contra la tarifa única d’incineració del Consell

Binissalem aprovarà avui un canvi en l’ordenança de recollida del fems que obligarà a pagar 1 euro per cada bossa de rebuig produïda.

La Mancomunitat del Raiguer no està disposada a pagar més per incinerar els residus dels grans municipis de Mallorca que no han fet els deures en matèria de reciclatge. Así ho van fer saber els batles a la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, durant una reunió mantinguda dimarts vespre a Binissalem. Soler va escoltar les crítiques de la Mancomunitat al nou sistema pel qual el Consell planeja assumir directament la gestió del cobrament de la incineració a partir del 2013, tot establint una tarifa única que haurien d'abonar els ciutadans independentment del lloc de residència.

Soler va escoltar els batles i assegurà que estudiaria una fórmula que permeti compensar d'alguna manera els municipis que més reciclin, però encara no se sap com. El Raiguer ha estat pioner en molts aspectes del foment del reciclatge de residus i continua posant en pràctica noves tècniques per reduir el cost d'incineració. Així, per exemple, l'Ajuntament de Binissalem començarà a cobrar a partir de gener 1 euro als seus ciutatans per cada bossa de rebuig recollida.

Inca i Marratxí enviden

A banda de la taxa de fems, en la reunió de dimarts també es presentaren i discutiren els pressuposts de la Mancomunitat per a 2012. En aquest punt, els batles de Marratxí i d'Inca, Bartomeu Oliver i Rafel Torres, expressaren desacord respecte de les aportacions que els municipis on governen haurien de fer a la institució. Oliver i Torres, que arribaren a posar damunt la taula la possibilitat que Inca i Marratxí abandonassin la Mancomunitat, consideren que no hi han d'aportar tants diners com la resta de pobles perquè, tot i ser-ne membres, no n'obtenen cap servei. S'ha de recalcar, però, que els 60.000 euros que la Mancomunitat els reclama no són per sufragar cap servei en concret, sinó per a despesa general.

Les parts resolgueren renegociar les aportacions dels dos municipis al finançament de la Mancomunitat del Raiguer. En qualsevol cas, els estatuts impedeixen que Inca i Marratxí l'abandonin fins l'any que ve, ja que cal comunicar-ho amb tres mesos d'antelació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per asnerots, fa mes de 12 anys

Molta gent per ahorrar-se l'euro del rebuig ho ficarà dins altres bosses!!!

Valoració:0menosmas
Per enterats, fa mes de 12 anys

en teoria està previst reduir la taxa de fems però ens faran comprar bosses per valor a un euro, si en treus una per setmana 52 a l'any, i descomptar 30 euros de la taxa de fems..... RECLICAM I HI SORTIM PERDENT l'ajuntament ens pren per purs!!

Valoració:1menosmas
Per nofret, fa mes de 12 anys

binianom. no t'ho han explicat bé o pot ser ni tant sols has demanat a algú que t'ho expliqui. precisament lo de la bossa vermella es per pagar menys. ha de implicar pagar menys a tots els que ho fem bé. no volem pagar l'abús de la gent que no recicla. la taxa ha de baixar i cobrar a qui realment omple les bosses del rebuig.

Valoració:0menosmas
Per binianom, fa mes de 12 anys

Mol bé per reciclar habitants de Binissalem, ho feis molt bé.... i per fer-ho tan bé, l'ajuntament vos ficarà una altra taxa recaudatoria.
La cosa hauria de ser del reves, per cada bosa de reciclatge 1 euro menys de taxes de fens.
Però ben mirat, millor així, que sino hauriem de pagar als amics i membres de l'ajuntament les seves taxes de fens.

Valoració:1menosmas
Per conseller, fa mes de 12 anys

També s'hauria de cridar l'atenció a tota aquella gent que només treu el rebuig i no fa reciclatge! Treuen el fems el dia que no toca i les bosses queden allà enmig fins que arriba el dia que passa el camió del rebuig i les recull

Valoració:4menosmas
Per Nofret, fa mes de 12 anys

molt bé per Binissalem. no hi ha dret que la gent i els pobles que s'esforcen i fan les coses bé, paguin el mateix que les persones i els pobles que passen del medi ambient.
endavant i coratge.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente