cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

La fàbrica Nova de Sóller “cau”

El PP inclogué en el programa electoral la recuperació de l'edifici per fer-hi l'auditori

Un dels projectes culturals que més han rodolat a Sóller ha estat la recuperació de l'anomenada fàbrica Nova, un edifici de la indústria tèxtil que conserva a l'interior gran part de la maquinària original i que s'havia de convertir en el primer museu industrial de Mallorca. La realitat, quasi 15 anys deprés de les primeres propostes, és que l'immoble ha augmentat notablement la seva degradació i fins i tot la teulada d'un dels annexos ja ha passat per ull.

Herència perduda

Recuperar l'edifici pot ser un dels grans reptes de l'equip municipal, ja que el PP, ara amb majoria absoluta a la Sala, proposà durant la campanya fer-hi el tan demanat auditori municipal. El fet és que des de fa tres legislatures l'edifici ha estat en mans municipals, sense que fins ara els governants hi hagin pogut fer res més que observar-ne la progressiva degradació.

Un 50% de l'immoble va ser donat en herència a l'Ajuntament per la Filla Il·lustre Adela Oliver amb la condició que en el termini màxim de cinc anys a partir de la seva mort -ocorreguda el 2002- l'Ajuntament executaria aquest projecte o, en cas contrari, aquesta deixa tornaria a mans dels familiars. Quasi 10 anys després, és més que evident que tots els intents han fracassat. Tot i que per fer-hi les primeres reformes el Pacte de Progrés havia disposat de l'ecotaxa, finalment l'eliminació d'aquest impost no ho va fer possible. Tampoc no s'hi arribà a destinar un milió d'euros procedent del fons europeu, que havia de servir per a la coberta. El fet és que l'edifici encara no ha retornat formalment als hereus i que els darrers quatre anys la Sala hi ha continuat negociant. Ara, el nou equip de govern té el repte, i el compromís, de tirar endavant el projecte abans que sigui massa tard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

No és la primera vegada que un edifici, amb tota la bona intenció del món, és deixat en herència a un ajuntament i aquest el deixa perdre. És una llàstima que aquesta antiga fàbrica, l'única que quedava quasi intacta, s'estigui degradant a marxes forçades. Per què mai no se demanen responsabilitats per les ineptituds dels polítics?

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente