algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

L'absència de Gómez marca les eleccions

Els comicis del 22 de maig seran els primers després de 20 anys en els quals no participa el batle popular

Escorca viurà després de vint anys les primeres eleccions sense que hi participi com a candidat popular Antoni Gómez, qui ha estat el batle del municipi des de l'any 1991. El municipi de la serra de Tramuntana és considerat un feu popular pràcticament infranquejable i tant PSOE com Convergència per les Illes veuen difícil arrabassar-los la batlia i el govern de l'Ajuntament. Substitueix Gómez com a candidat Antoni Solivellas, regidor a l'Ajuntament d'Escorca durant dotze anys i candidat que rep el suport incondicional de Jose Ramón Bauzá i Maria Salom, que en destaquen "la dedicació i constància". La nova agrupació de Convergència per les Illes ha tornat a confiar en Antoni Maria de Lluc Vallespir com a cap de llista, càrrec que ja ocupà en els comicis de 2003 sota les sigles d'Unió Mallorquina, i s'hi presenta amb l'objectiu clar d'augmentar la representació nacionalista al Consistori (en l'actualitat només disposa d'un regidor).

Novetat

El PSOE, per part seva, presenta com a candidat a la batlia d'Escorca Ernesto María Couto, qui concorre per primera vegada a les eleccions amb la convicció de poder entrar a formar part de l'Ajuntament, ja que ara els socialistes no tenen representació municipal. Entre les principals promeses electorals que realitza Couto destaquen "la de no construir en zona protegida o de dunes, anar a treballar cada dia i no només els divendres i que només estiguin empadronades a Escorca les persones que realment hi viuen". Precisament, aquesta darrera promesa és compartida pel candidat nacionalista, Antoni Maria de Lluc Vallespir. Ambdós candidats insinuen que a Escorca de les quasi be tres-centes persones que hi ha empadronades "només hi viuen prop de la meitat i la resta hi estan empadronades per votar".

Canvi

Amb la fugida d'Antonio Gómez es posarà fi a una legislatura marcada per la desclassificació de la urbanització del Guix, zona on hi havia projectada la construcció de fins a tres-cents habitatges residencials. La desclassificació de la zona es va poder dur a terme gràcies als vots d'UM i PSOE, precisament els mateixos partits que es disputen la batlia del municipi amb el PP, i va encendre la ira de l'actual batle del municipi, Antoni Gómez, i de la plana major del PP balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lo Rat Penat, fa mes de 12 anys

Fa dues legislatures,me pareix,que a una cel.la de Lluc es varen empadronar 22 afiliats del PP.Aixì no es extrany que a un municipi tan petit con Escorca,el PP guanyàs per majorìa absoluta.Es bo recordar,les malifetes del PP a tots els àmbits de Balears.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente