algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
21°

Na Camel·la fa barca i bolic cap al nou institut

El nou IES Manacor començarà a rebre el mes que ve les primeres taules i cadires del centre de Secundària

123866

La primera fase del nou IES de Manacor ja està acabada.

Guillem Mas - G.Mas

La primera fase del nou IES de Manacor ja està acabada i el mes que ve l'institut de Na Camel·la començarà el trasllat de material a la nova infraestructura. Segons informà ahir el conseller d'Educació del Govern, Bartomeu Llinàs, la intenció és que "per setembre es pugui iniciar el nou curs sense presses i amb la màxima coordinació possible". Finalment, el nou institut ja du el nom d'IES Manacor i no el de Son Fangos, topònim de la barriada. Aquest fet ha indignat el claustre de professors de l'IES Mossèn Alcover, que consideren que ambdós instituts són igualment de Manacor.

El bloc construït acollirà els 800 alumnes de què disposa actualment Na Camel·la. És un procés de trasllat que ja està organitzat logísticament gràcies al professorat del centre. La fase inicial ha costat uns 8 milions d'euros, dels 13 a què puja tot el projecte, i la segona es podria adjudicar el mes de novembre. Globalment, la primera fase serà per als alumnes de Batxiller i la segona, d'ESO i la resta d'instal·lacions esportives. D'aquesta manera, s'han complit les previsions i per setembre l'edifici ja podrà obrir les portes, amb prop de 800 alumnes de Batxillerat i de Formació Professional.

1.200 alumnes

En total, seran 1.200 els adolescents que podrà acollir la nova instal·lació. Així, l'IES Manacor marcarà una fita quant a infraestructures educatives, atès que serà el centre d'ensenyament secundari més gran de les Balears i costarà 13 milions d'euros. Cal tenir en compte que s'hi podrà duplicar l'oferta formativa actual de l'IES Na Camel·la i també s'hi doblaran els itineraris actuals i el nombre d'estudiants. El nou institut, gràcies a les modernes instal·lacions, es convertirà en el centre de referència per a les comarques del Llevant, el Pla i el Sud.

A més dels cicles formatius d'automoció i manteniment de vehicles, informàtica, electrònica, electricitat i administració i gestió, formarà experts en energies alternatives i oferirà desenes d'itineraris personalitzats perquè els alumnes dissenyin la seva formació d'acord amb els propis interessos. Gràcies també al Consistori manacorí, s'han arreglat els accessos per dotar de més seguretat l'arribada al nou institut, atès que conflueixen a la ronda de Felanitx. A l'afluència de trànsit actual d'aquesta variant s'hi hauran d'afegir els vehicles que es dirigiran al centre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.