algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La plaça, sense cotxes

La plaça de Sant Jaume de Portocolom, a Felanitx, s'ha convertit en un aparcament. Ara, els veïns reclamen a la Sala que sigui per als felanitxers

54118
La plaça de Sant Jaume es converteix els caps de setmana, en un gran parquing. | J. Socies - G.Vicens

Un grup de veïns de la plaça de Sant Jaume de Portocolom, a Felanitx, i dels voltants ha iniciat una campanya en la qual han recollit més de 300 firmes per demanar que no s'hi prohibeixi aparcar vehicles i que es dediqui a espai públic i d'oci, principalment perquè els infants hi puguin jugar. Cal pensar que des de fa molts d'anys aquest indret és utilitzat, sobretot els mesos d'estiu, per estacionar-hi. Per això, un conjunt de residents ja ha dit prou i ha presentat una sol·licitud a la Sala, acompanyada de 366 signatures, per sol·licitar la recuperació de la plaça per a l'ús dels ciutadans com a espai d'oci i relació veïnal i que deixi de funcionar com si fos un pàrquing.

Petició denegada

La sorpresa dels veïns els ha arribat amb la resposta que els ha donat l'Ajuntament de Felanitx. I és que se'ls ha denegat la petició, perquè "de moment, no és possible per la gran demanda de llocs d'estacionament que hi ha durant l'estiu", atenint-se a un informe de la Policia Local. Els residents consideren que "per fer les gravacions d'una coneguda sèrie de televisió o per muntar un escenari i fer-hi festa a l'estiu no és cap problema que no hi aparquin" i, per això, consideren "que tampoc no ho seria que no hi estacionassin la resta de l'any".

Indiquen que "els cotxes entren i surten pels quatre costats de la plaça i es posen on volen, sense cap classe de criteri d'ordre, i moltes vegades barren el pas a altres automòbils que hi han estacionat primer. Així, entre els conductors mateixos hi ha normalment situacions de nervis i crits". A més, en una concentració duita a terme allà mateix, són molts els qui afirmen que "molta gent va cercant aquesta plaça, que és un plató de televisió, i en queden totalment decebuts quan la veuen plena d'automòbils". Aquesta no és la primera vegada que els veïns formulen aquesta petició al Consistori i es demanen "per què és prohibit deixar estacionar damunt la plaça de les Palmeres de Felanitx, si també hi ha problemes de falta de llocs a la zona? Aquesta deu ser l'única plaça de tot Mallorca on aparquen els cotxes", manifestaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 12 anys

Cotxes que s'usen poc més de 30 minuts al dia en promig envaeixen els espais públics majoritàriament a benefici d'un sol usuari i a més contaminen. Un fet que és insostenible ecològicament. És imprescindible un transport públic eficient i a l'abast de tothom així com la creació de serveis de proximitat, perquè totes les polítiques expansives en degradació del territori van contra la qualitat de vida.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente