algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

El blat i les ovelles, de fira a Son Carrió

El nucli de Sant Llorenç apostà en aquesta edició per la història del pa i la promoció de les races autòctones

125642

Els firaires que acudeixen a Son Carrió són majoritàriament artesans.

Guillem Mas - G.M.

La fira ramadera de Son Carrió tornà a demostrar que no és una fira qualsevol. El blat i les ovelles de raça mallorquina foren enguany els principals reclams en una diada de força competència, atès l'esclafit de fires d'aquest cap de setmana. El centre cultural Ca n'Apol·lònia acollí l'exposició fotogràfica Blat, una història entre dos segles, d'Òscar Pipkin i Conxa Rosillo, a més a més d'una mostra d'eines i materials per a l'elaboració del pa. Així mateix, hi havia cereals de varietats locals. La mostra de races autòctones tornà a ser un dels punts de confluència màxima de públic. S'hi podien veure i comprar anyells i xotets d'ovella mallorquina. Molta d'expectació també generà el IXConcurs morfològic d'ovella de raça mallorquina.

Animació

Els principals carrers de Son Carrió, plens de gom a gom, gaudien de l'animació dels Xeremiers des Puig de sa Font i de la Fanfàrria Basca Gernika Folk, que feren festa en tot moment durant l'itinerari. A més, els forns del municipi oferiren als visitants tota casta de pans i de productes, a banda de degustacions de pa amb coses.
Una altra de les curiositats fou l'organització d'un taller de fer llonguets i crespells, a càrrec de l'Associació de forners i pastissers de les Illes Balears. Amb tot, un nou èxit en tots els sentits i una bona manera de passar el diumenge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.