cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

L'orquídia del prat és cada vegada més present a l'Albufera

Un estudi realitzat per la Conselleria de Medi Ambient demostra que la població d'aquesta espècie s'ha multiplicat per sis respecte de la de l'any passat

A poc a poc, l'orquídia del prat es fa més present a Mallorca. Segons un informe que ha realitzat la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, a la zona de Son Bosc i a la del Parc Natural de l'Albufera, la població de l'espècie s'ha multiplicat per sis respecte de la de l'any passat. El resultat és que a dia d'avui la població de l'orquídia del prat supera els 5.843 exemplars. Només al Parc Natural de l'Albufera s'ha passat de 643 exemplars a 3.940; i a la zona de Son Bosc, on hi ha menys terreny, s'ha constatat un augment de 217 a 1.903 peus florits, una dada excepcional que esdevé un màxim històric.

En aquest sentit, des de la Conselleria de Medi Ambient es mostren "molt satisfets" pel resultat i asseguren que es deu principalment a dues raons. Per una banda, destaquen l'elevada pluviositat que es registrà la primavera passada, a més de la humitat present als sòls on vegeta l'espècie. Això no obstant, des del Govern consideren "indispensable" per al manteniment de l'espècie les tasques realitzades en el marc del Pla de conservació de l'orquídia, que està en marxa des de l'agost del 2009.

Pla de conservació

Així, el Govern realitza dins el Pla de conservació d'aquesta flor un seguiment acurat de les poblacions i nombroses actuacions per afavorir-ne l'estat de conservació. Entre aquestes, destaquen els tancats perimetrals de les poblacions més accessibles, de manera que el visitant que vagi fins al Parc Natural de l'Albufera o a Son Bosc pugui gaudir contemplant-la sense que es corri el perill que les faci malbé involuntàriament.

El Govern ha fet públic que s'ha adequat una nova àrea de dues hectàrees en un indret on es presumia la colonització de l'espècie i s'hi ha instal·lat una importantíssima població avaluada de 2.555 peus florits. Així mateix, cal recordar que l'orquídia del prat és una espècie qualificada de vulnerable en el catàleg balear d'espècies amenaçades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.