algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Jornada festiva per als animals de Palma

Pel claustre de Sant Antoniet desfilaren ahir les bèsties que volien ser beneïdes i tenir garantit un any sense malalties

55056
El mossèn de l'esglèsia de Sant Miquel, Antoni Gómez, beneint ahir. | Ferran Aguiló - J.Morey

Ocells rapinyaires, periquitos, cavalls, fures, conills, tortugues, cans i moixos foren beneïts ahir pel mossèn de l'església de Sant Miquel, Antoni Gómez. Palma celebrà les Beneïdes de Sant Antoni amb la consagració dels animals de Ciutat. Pel convent de Sant Antoniet, al carrer de Sant Miquel, hi desfilà a partir de les dotze del migdia tot tipus de bèsties que els propietaris acompanyaven per tal de garantir-los, com estableix la tradició, un any sense malalties. Un per un i la majoria portats en braços de l'amo i amb les millors gales, anaren passant per davant el rector per ser consagrats.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, l'exbatlessa Catalina Cirer i el regidor Eberhard Grosske varen ser algunes de les autoritats que no es volgueren perdre l'acte. La diada serví per reivindicar també els drets dels animals, com posaren de manifest el Grup animalista i Iniciativa-Verds, que aprofitaren per mostrar imatges de braus morts i reclamar que Palma sigui ciutat antitaurina, mentre demanaven: "Qui els beneeix a ells?".

La Plataforma balear per a la defensa dels animals (Baldea) i el Centre Caní Internacional aprofitaren igualment la jornada per informar els ciutadans sobre l'estat real de moltes bestioles a les Illes. Baldea inicià justament ahir la campanya d'enguany, que dedicarà a conscienciar tant els ciutadans com els polítics sobre la necessitat d'esterilitzar les mascotes, sobretot els cans i els moixos, per evitar-hi malalties infeccioses i superpoblació i, d'aquesta manera, evitar-hi els sacrificis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.