nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'STEI-i denuncia coaccions a la brigada de neteja d'Inca

El nou concessionari del servei ha subrogat 8 treballadors interins, dos dels quals es neguen a signar el nou contracte

43438
L'Ajuntament ha privatitzat la neteja viària d'Inca. | ULTIMA HORA

El Sindicat de Treballadors Intersindical de les Illes Balears (STEI-i) va denunciar ahir coaccions a 8 treballadors de la brigada municipal de la neteja viària d'Inca que passen a dependre de l'empresa CESPA després que l'Ajuntament li hagi adjudicat la neteja viària d'Inca per als pròxims 10 anys. La brigada municipal de la neteja, amb una desena de treballadors contractats, s'ocupava fins ahir del barri antic, mentre que la de les barriades era en mans privades. Amb el nou plec de condicions, l'Ajuntament en privatitza completament el servei, recol·loca en la brigada d'obres els funcionaris i obliga l'empresa concessionària a subrogar la resta del personal interí amb les mateixes condicions laborals que mantenia fins ara (segons figura al plec de condicions del concurs de la neteja).
Dels vuit treballadors subrogats, n'hi ha sis que van començar a treballar ahir per a la nova empresa, mentre que els dos restants, de baixa per malaltia, s'han negat a firmar el nou contracte.

Els obrers passen a regir-se pel conveni estatal de la neteja viària. El seu salari brut es veurà incrementat, però els disminueix la base de cotització i els desapareix el fons social, entre d'altres. Amés a més, els empleats de la neteja hauran de fer feina els dissabtes. La representant sindical del STEI-i, Neus Santaner, va denunciar ahir públicament que "s'han comès irregularitats en la subrogació i s'han coaccionat els treballadors perquè firmin el nou contracte".

Enfrontament Sindical

L'Ajuntament d'Inca ha deixat en mans dels seus antics treballadors la decisió d'acceptar o no les noves condicions laborals de l'empresa de la neteja i atribueix el malestar dels dos treballadors que es neguen a signar els nous contractes a la mala relació entre el sindicat UGT i l'STEI-i. De fet, des del mateix STEI-i criticaren ahir que el comitè d'empresa, presidit per un membre d'UGT, no s'hagi convocat encara per tal d'informar els treballadors afectats per la subrogació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.