nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

La Fira del gerret de Sóller s'enceta amb 10.000 racions

Unes 10.000 racions de gerret o de plats preparats amb aquest peix es varen servir ahir al Port de Sóller durant el primer dia de la Fira del gerret, que es du a terme al municipi de la serra de Tramuntana i que enguany ha arribat a la segona edició.

Després de l'exitós preludi del sopar popular amb gerret frit i escabetxat que es va fer divendres vespre, ahir va tenir lloc la inauguració oficial amb una gran afluència de públic. Les autoritats representants dels organismes que han cooperat amb l'organitació de l'esdeveniment amb l'Ajuntament de Sóller no faltaren a la cita.

La presidenta del Consell, Francina Armengol; la consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives, i el delegat del Govern, Ramon Socias, van fer els honors juntament amb el batle, Josep Ll. Colom, i el regidor de Promoció, Miquel Gual.

Una dotzena de restaurants de la Vall varen oferir els seus plats i el públic es va sorprendre del potencial gastronòmic d'aquest peix, fins ara poc valorat però que gràcies a esdeveniments com aquest i a una nova normativa de pesca que en limita les captures en només un any ha vist recuperar el seu preu.

La fira continuarà avui oberta i oferirà el mateix producte. Durant l'acte d'inauguració d'ahir es varen presentar al mateix recinte l'Oli Novell de la Cooperativa de Sóller, el primer elaborat enguany, i la botella de vi commemorativa dels 450 anys del Firó, que els col·lectius de la festa sollerica per excel·lència han llançat per obtenir recursos per als actes d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.