cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Pastor hi vol ser per debatre la moció del català

PSM+Esquerra+Verds deixa damunt la taula “per petició del batle” la moció en defensa de la Llei de normalització lingüística i de la llengua pròpia de les Illes Balears

Ahir havia de ser el torn de l'Ajuntament de la ciutat per pronunciar-se davant la situació de la llengua catalana a través de la moció presentada per la coalició PSM+Esquerra+Verds per defensar la Llei de normalització lingüística i de la llengua pròpia de les Illes Balears, que s'ha aprovat aquestes darreres setmanes a municipis de la Part Forana, com Inca, sa Pobla i Pollença. Això no obstant, ningú no pogué dir-hi la seva, amb referència al català, ja que el regidor de la coalició d'esquerres Miquel Oliver informà que "la moció queda damunt la taula per al proper ple per petició del batle, Antoni Pastor".

El popular, absent al ple d'ahir, era a la World Travel Market de Londres (WTM) i tot apunta que vol ser present a la sessió del Consistori en què es reconegui la llengua catalana com la pròpia de les Illes Balears. A més, el també regidor de PSM+Esquerra+Verds Joan Llodrà afegí que "al batle li feia ganes ser present al ple per poder-la debatre i no hem tingut cap problema per deixar-la damunt la taula fins a la propera sessió". Llodrà assenyalà que "interpretam que és un gest d'Antoni Pastor per aprovar el text i donar-hi suport, perquè pensam que no hi haurà cap problema". "Així mateix, s'entén que, per qüestions internes del partit, vol deixar clara la seva posició", matisà. Cal recordar que el president del Partit Popular balear, José Ramón Bauzá, encetà la polèmica lingüística arran de les declaracions en què assegurava que, si arribava al Consolat de Mar, derogaria el Decret de mínims.

Pont del Riuet

D'altra banda, l'equip de govern (PP-AIPC) aprovà ahir una modificació de crèdit de prop de 955.000 euros per la futura demolició del pont del Riuet de Porto Cristo. El regidor d'Hisenda, Llorenç Bosch, afirmà que "es tracta d'una previsió de doblers complint els terminis judicials". L'esbucament de la infraestructura, per sentència judicial de Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), es preveu que comenci el gener de 2011 i les obres s'allargaran devers set mesos, coincidint amb la temporada turística de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.