algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Peixateria i sala polivalent

L'Ajuntament d'Alcúdia transforma amb fons de Comerç i Indústria l'antiga peixateria municipal en un centre multifuncional i en restaura, a més, la vella bàscula

L'antiga peixateria municipal d'Alcúdia, inactiva des de fa dècades, es convertirà en un centre polivalent a disposició de diferents associacions i entitats, com l'Associació de Restauradors d'Alcúdia. Així ho ha confirmat el batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, que anuncia una inversió en la zona de 187.606 euros que s'executarà abans de final d'any.

La rehabilitació de l'antic immoble, situat al costat de les cases de can Ramis, permetrà incloure la renovació d'aquesta àrea comercial iniciada fa ja dues legislatures amb la rehabilitació del passeig Pere Ventayol, continuada amb la construcció del centre multifuncional de can Ramis i en la qual s'ha posat en marxa també ara un pla d'embelliment i renovació de la xarxa de pluvials. Aquest segon projecte, valorat en 300.000 euros, afecta principalment l'avinguda Prínceps d'Espanya, però també altres petits carrers adjacents. Està igualment finançat amb ajuda de la Conselleria de Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears.

El projecte de rehabilitació de l'antiga peixateria municipal d'Alcúdia inclou la restauració de la vella bàscula del peix, situada en la planta baixa de l'edifici, que estarà una vegada recuperada a disposició dels placers per pesar les mercaderies, si així ho necessiten, el dia de mercat.

Associacions

En el pis de dalt de l'edifici municipal s'habilitarà una sala polivalent, que estarà a disposició de les associacions, entre altres la de restauradors del municipi. El batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, explica que la idea és completar una actuació integral a la zona. "Realitzarem una sèrie d'inversions aprofitant la temporada baixa que suposaran un canvi important en l'entorn de l'avinguda Prínceps d'Espanya", diu Miquel Llompart.

Així, al carrer de Xara, situat en l'encreuament de l'avinguda Prínceps d'Espanya, l'Ajuntament d'Alcúdia executarà també aquests mesos, en aquest cas a càrrec dels pressuposts municipals, la demolició de dues cases particulars, la qual cosa permetrà, gràcies a la firma d'un conveni urbanístic consistent en una permuta amb els propietaris, l'endinsament suficient per eixamplar la carretera que dóna accés al Mal Pas i que durant anys ha estat molt estreta, la qual cosa l'ha feta un focus d'embussos i alguns accidents de trànsit. Aquest tercer projecte, que s'executarà aprofitant també els mesos de temporada baixa, té un pressupost aproximat de 40.662 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.