algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Porreres fa caixa denunciant les plaques solars dels Pagos

La Sala ha cobrat 352.000 euros per aprofitament atípic dels terrenys de la possessió i en reclama 260.000 més a l'empresa valenciana que les instal·là

L'Ajuntament de Porreres ha denunciat davant els jutjats l'empresa que instal·là les plaques fotovoltaiques ubicades a la finca dels Pagos, en aquest municipi. La Sala reclama 260.000 euros a l'empresa valenciana, ja que "aquests sols demanaren permís per fer moviment de terres i la Sala en cobrà 60.000 euros, però aprofitaren el canvi de govern municipal per no sol·licitar cap altre tipus de permís, i els nostres tècnics valoraren que l'Ajuntament havia de cobrar 260.000 euros més dels que ja havia cobrat", assenyalà el batle de Porreres, Bernat Bauçà.

L'empresa valenciana, un cop assabentada de la denúncia, va voler negociar la multa amb l'Ajuntament, però, segons diu el batle, "els imposts no es negocien, es paguen i llestos". Ara, la denúncia contra aquesta empresa continua endavant. Però, alhora, l'Ajuntament de Porreres ha cobrat un nou impost per aprofitament atípic dels terrenys.

Instal·lacions

L'empresa valenciana, un cop realitzada la instal·lació del camp fotovoltaic dels Pagos, un total de 22 instal·lacions formades per diferents plaques, va vendre tot el conjunt a l'empresa Transports Marítims d'Alcúdia i a dos dels propietaris de la possessió. Aquests, un cop comprada la planta, es trobaren que l'Ajuntament també havia denunciat l'antiga empresa per aprofitament atípic dels terrenys.

Bona disposició

Segons diu el batle, "a aquesta nova empresa no se l'avisà d'aquest fet, ja que n'afectava la compra. Però sempre ha estat predisposada a solucionar-ho, els nostres tècnics valoraren aquest fet i s'arribà a un acord amb aquesta empresa per pagar 16.000 euros per cada instal·lació, fet que suposa un total de 352.000 euros, uns doblers que l'Ajuntament de Porreres ja ha cobrat". La primera denúncia continua endavant en els jutjats de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.