cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Pollença debat avui a petició del PP la moció del PSM a favor del català

L'Ajuntament rectifica i inclou a l'ordre del dia del plenari extraordinari la proposta dels nacionalistes a favor del Decret de mínims. Els populars donen llibertat de vot

L'Ajuntament de Pollença debatrà avui en un ple extraordinari a petició del PP una moció presentada pel grup municipal PSM-EN a favor de la Llei de normalització lingüística de les Illes Balears i del Decret 92/1997 de mínims d'ús del català en l'ensenyament. El portaveu del PP de Pollença, Bartomeu Cifre, ha donat llibertat de vot als seus cinc companys de grup, tres d'ells del PP i dos d'Unió Mollera Pollencina (UMP), partit amb el qual va formar coalició per presentar-se a les eleccions el 2007. Totes les mirades estan posades sobre Pollença, i més després de saber que el PP d'Inca es va desmarcar divendres de l'actitud defensada pel president del PP balear, José Ramón Bauzá, i va aprovar per assentiment la mateixa proposta que es debatrà avui a Pollença.

Bartomeu Cifre (PP) va voler llevar ahir importància a l'assumpte i va assegurar que "estam en coalició, des de la junta local no hem donat cap directriu de vot i tampoc no hem rebut cap directriu de vot del partit; i veient el que va passar en Inca, no crec que hi hagi cap problema". Cifre va avançar la seva intenció de donar suport a la moció nacionalista i es va referir a la qüestió com a "temes purament polítics".La moció a favor del Decret de mínims s'havia de debatre en l'últim ple ordinari de Pollença celebrat dijous passat, unes hores abans de debatre's a Inca, però la urgència de la moció no va prosperar en abstenir-se'n, a l'hora de decidir-ne la urgència, l'equip de govern municipal (UM yPSOE) i també el PP i UMP, a l'oposició.

"Jo vaig explicar clarament que ens absteníem en la votació perquè mai no donam suport a les mocions d'urgència, però no perquè no volguessim entrar en la qüestió", va dir ahir Bartomeu Cifre (PSM), qui es va mostrar "sorprès" pel fet que UM i PSOE també s'abstingessin a l'hora de votar d'urgència. "Voten a favor o en contra de les urgències quan els interessa i no entenc perquè es van abstendre", diu el portaveu dels populars.
Així les coses, en la comissió informativa celebrada aquest dilluns, quan Bartomeu Cifre (PP) va comprovar que la moció presentada per Bartomeu Cifre (PSM) no figurava en l'ordre del dia del ple extraordinari que se celebra avui, va "demanar que s'inclogués i així es va fer", explica el portaveu del PP local, que considera la qüestió "anecdòtica".

Decret de mínims

La moció del PSM s'oposa a derogar l'anomenat Decret de mínims i estableix que, almenys el cinquanta per cent de les assignatures, s'han d'impartir en llengua catalana. La proposta arriba tres setmanes després que José Ramón Bauzá asseguràs que, en cas d'arribar al Consolat del Mar, derogaria aquest decret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tolo, fa mes de 13 anys
A Pollença molts votants d'esquerres sabem que el PP no és per tot igual, i que fins i tot, a vegades fa més por un govern com l'actual UM.PsoE. fet en clau d'interesos personals que un PP de dretes però encarà no embrutit.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente