algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Martina Gelabert pacta 4,5 anys de presó

L'exrecaptadora de l'Ajuntament de Sineu accepta l'ingrés a un centre penitenciari per malbaratament de doblers públics a canvi que retirin els càrrecs al seu fill

44634

Martina Gelabert, en una imatge d'arxiu del juny del 2006, quan sortí de la presó sota fiança.

PERE BOTA

Després d'anys d'investigacions i negociacions, tot sembla apuntar que el cas Martina Gelabert arribarà a la seva fi. L'exrecaptadora de l'Ajuntament de Sineu, acusada de cometre un desfalcament de 880.000 euros, està disposada a declarar-se culpable d'un delicte de malbaratament de doblers públics a canvi que retirin els càrrecs contra el seu fill, Joan Jordi Riutort, que està acusat d'un delicte de blanqueig de capital. Martina Gelabert acceptaria així una pena de quatre anys i mig de presó i pagar a l'Ajuntament de Sineu una quantitat aproximada de 565.000 euros.

Si es confirma l'acord, Gelabert només serà acusada d'un delicte de malbaratament de doblers públics i se li retiraran els càrrecs d'infidelitat en la custòdia de documents i el de falsedat documental continuada que se li imposaren en l'escrit d'acusació del novembre del 2009. Andreu Rotger, advocat de l'Ajuntament de Sineu, explica que la Sala que representa, la Fiscalia Anticorrupció i l'advocat de Martina Gelabert "estan treballant intensament per arribar a un acord", però demana cautela. Segons Rotger, l'acord es materialitzaria "dilluns 15 de novembre", quan les tres parts implicades es reuniran al despatx de la Fiscalia Anticorrupció per elaborar un document comú en el qual constarà la conformitat de les parts davant les acusacions, document que Martina Gelabert haurà de signar. Posteriorment, l'exrecaptadora del Consistori haurà de ratificar davant la Sala Segona de l'Audiència Provincial de Palma que accepta els càrrecs, procediment que podria tenir lloc a principi del mes de desembre.
Martina Gelabert no es lliurarà d'anar a la presó, però podria no complir el cent per cent de la pena. Segons Andreu Rotger, Martina Gelabert podria complir només "el cinquanta per cent de la pena i accedir al tercer grau només havent passat dos anys i mig a la presó".

Acord

Fa més d'un any que es parla de l'arribada d'una acord entre la Fiscalia i l'advocat de Gelabert, però no és fins ara que l'Ajuntament de Sineu s'hi mostra favorable. Un dels principals impediments que dificultaven arribar a una entesa és el fet que l'exrecaptadora del Consistori sineuer ha assegurat en diverses ocasions que no disposa de doblers suficient per pagar a l'Ajuntament allò que li deu. En aquest sentit, Josep Oliver (PP), qui era el batle de Sineu quan esclatà l'escàndol, el 2006, assevera que la Sala "no renunciarà a rebre els 565.000 euros. Volem recuperar la quantitat íntegra dels doblers que ens deu Gelabert i, si el cent per cent no és possible, almenys volem arribar a una quantitat que considerem justa, ja sigui amb doblers en metàl·lic o a través de propietats". Gelabert haurà de fer front a 565.000 euros, doblers que resten de la quantitat que va desfalcar, 880.000, i dels doblers que ja ha abonat Es Crèdit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sangonera, fa mes de 11 anys
Què són 4,5 anys de presó? Quatre anys i cinc mesos? No, perquè l'any no és decimal, sinó duodecimal. No us inventeu coses rares. Si fossin 4 anys i tres mesos haguessiu escrit 4,3 anys?
Valoració:3menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
Sí, les han tornat, però ja els han tornat a robar.
No hem de badar.
Valoració:2menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 11 anys
Quin oi!!!!
Això de pactar amb delinqüents fa vertader oi!!!!... si son culpables a la preso ella i el fill, comptes i bens embargats, i si no basta posar-los a fer feina fins que hagin pagat.
Valoració:5menosmas
Per Cocou., fa mes de 11 anys
Que paguin el que deuen, i a la presó com a lliçó. I no entenc com la Justicia poc mercadejar amb una delinqüent com aquesta.
Un fastic...!
Valoració:13menosmas
Per Marian Latorre, fa mes de 11 anys
La noticia diu "a canvi que retirin els càrrecs al seu fill". No se quina moral te això de fer canvis com amb els cromos. Si ha càrrecs en contra que s'investiguin fins el final i que aquests que ens roben per costum a tots els ciutadans paguin fins el darrer euro . O a la presó.
Valoració:15menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys
En aquests casos, massa frequents a Mallorca, sempre hem demano: s'han retornat els diners?
Valoració:11menosmas
Per Pipo., fa mes de 11 anys
Quina illeta més corrupte! Fa oi!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente