nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
13°

Felanitx presumeix del Calvari

Després de gairebé un any fent-hi obres, el camí i les escales d'accés a l'oratori recuperen l'esplendor d'un temps. S'han restaurat les catorze estacions del viacrucis

45292
Alumnes d'un taller d'ocupació hi han treballat. | G. Vicens

El camí i les escales que pugen a l'oratori del Calvari han recuperat l'esplendor d'un temps, després de gairebé un any d'obres en què un equip d'un taller d'ocupació hi ha fet feina de valent per restaurar l'accés a l'emblemàtica zona felanitxera. A més, durant aquest període s'han remodelat les catorze estacions del viacrucis que hi ha al llarg del camí. Actes vandàlics dels darrers anys havien malmès les cares de les figures que les componen, que havien quedat greument danyades. Ara, gràcies a una nova tècnica de fotografia ceràmica i la feina del fotògraf felanitxer Biel Bennàssar, els rostres de les estacions de sempre s'han recuperat. "Es tracta d'unes tintes ceràmiques que es posen damunt les rajoles i es couen en el forn, talment com si fos pintat a mà", va explicar Bennàssar. El nou sistema preveu una durada garantida de 50 anys sense perdre el color inicial.

En el cas que hi tornàs a haver actes vandàlics, el procés seria més senzill que ara, perquè "com que és una reproducció fotogràfica, només s'hauria de fer la rajola que s'ha trencat i col·locar-la de nou", detallà el fotògraf. Cal assenyalar que els restauradors també han netejat les columnes de marès del viacrucis. Una altra actuació realitzada ha estat l'adequació de les zones verdes que hi ha a l'entrada de l'oratori del Calvari. Ara fa 27 anys, el 1983, foren molts els felanitxers que col·laboraren en la restauració de l'espai i del camí. De llavors ençà, no s'hi havia fet cap altra intervenció.

Pujada popular

Amb la feina de rehabilitació, s'ha donat resposta a l'actuació urgent gràcies al treball del taller d'ocupació, format per deu persones. El pressupost previst ha estat de 210.000 euros, aportats per la Conselleria de Treball i Turisme, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Felanitx. Aquest dissabte s'ha convocat una pujada popular a les 10 hores del matí perquè tothom qui vulgui conèixer la rehabilitació de l'espai ho faci.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per net, fa mes de 13 anys
Converdria que abans de fer la pujada popular, algú llevàs les incomptables deposicions canines que hi ha dipositades per cans que tenen els seus amos porcells..
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente