algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Negativa del Govern central al projecte de recuperació de platja de la Colònia de Sant Pere

Conclou que causaria efectes perjudicials significatius sobre el medi ambient

La Secretaria d'Estat de Canvi Climàtic del Govern central formula una declaració d'impacte ambiental en sentit negatiu per al projecte 'Recuperació de la platja de la Colònia de Sant Pere', a Artà (Mallorca), en concloure que previsiblement causarà efectes negatius significatius sobre el medi ambient, i considerant-se que les mesures previstes "no són una garantia suficient de la seva completa correcció o la seva adequada compensació". Així apareix publicada la resolució aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), en virtut de la proposta de Resolució de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental sobre l'alternativa elegida pel promotor per desenvolupar el projecte.

L'alternativa elegida proposa la reparació del dic actual i la creació d'una platja entre el port i la platja actual. Per a això, es proposa la construcció d'una escullera de suport que engegui des del dic del port i que permeti contenir la platja lateralment. Aquesta escullera permetria guanyar en superfície de platja aixuta i làmina d'aigua protegida. Davant d'aquesta proposta, s'incideix que les administracions consultades estimen que els criteris de selecció i ponderació de les diferents alternatives no han estat adequats, donant com a resultat l'adopció per part de l'elegida pel promotor, la qual produeix un major impacte ambiental d'entre les propostes.

En aquest sentit, es destaca que les esmentades administracions assenyalen una altra alternativa plantejada i no seleccionada pel promotor "com la tècnicament i mediambientalment viable" per complir els objectius justificats del projecte, és a dir, limitar el procés erosiu de la platja de la colònia de Sant Pere i millorar la protecció davant l'onatge del tram de passeig ubicat entre la platja i el port esportiu. En l'argumentació de la resolució, el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí emfatitza que la construcció dels nous dics i esculleres plantejades en l'alternativa del promotor "modifiquen la percepció del paisatge de la zona litoral, per la intrusió visual que provoquen."

Això pot generar la "artificialización de la zona" havent-se subestimat l'impacte paisatgístic. A més el projecte produirà un creixement de la pressió turística per l'ampliació de la zona de platja, repercutint en un increment de la demanda de serveis, zones de pàrquing, generació de residus, entre altres punts esmentats a l'informe. També s'exposa que el criteri de l'Administració és que "quant major sigui l'ocupació del territori per part de dics i esculleres i major l'aportació de sorra i extensió de la platja resultant, major serien els efectes negatius del projecte en el medi ambient".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.