algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Els joves de Vilafranca, a punt d'anar a peu a l'IES

Al llarg de tota aquesta setmana un grup d'alumnes de Vilafranca ha tingut problemes per desplaçar-se a l'institut de Porreres. Educació hi posà solució ahir migdia després de les reiterades queixes per part dels pares

L'arribada d'onze alumnes de Vilafranca d'incorporació tardana a les classes de l'IES Porreres ha provocat aquesta setmana una allau de queixes davant la manca de servei de transport per a aquest grup d'alumnes. I és que al llarg de tota aquests dies han quedat sense servei de bus, quan cursaven igual que els seus companys l'Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO) i, per tant, tenien dret a gaudir d'aquesta docència. Un fet que ahir migdia mateix i després de les reiterades queixes a la Conselleria d'Educació i de reunions dels pares amb el centre quedà solucionat amb l'arribada d'un microbús per fer-se càrrec dels onze alumnes.

Al llarg de tota aquesta setmana i després que els responsables del servei de transport es negassin a deixar pujar aquests joves han estat els pares qui han hagut de fer torns per tal que els al·lots poguessin acudir a classe a Porreres.

Ahir dematí abans que la Conselleria resolgués el problema, alguns pares ja assenyalaven que "no entenem per quin motiu són aquests onze i no uns altres, per això hem decidit que si abans de dimecres de la setmana que ve no hi ha una solució no hi anirà cap dels alumnes de Vilafranca", segons assegurava un dels progenitors afectats.

I és que per allò que explicà la Conselleria d'Educació, el problema havien estat les diferències entre la previsió d'alumnes que s'havia fet, de 110 que necessitaven dos autobusos, i la incorporació tardana d'aquests altres 11. A més a més, el motiu d'aquest impàs segons la Conselleria fou que la direcció de l'institut no n'havia enviat la llista definitiva i, per tant, no tenien previst el transport d'aquests estudiants.

Així, finalment i després de les queixes dels pares, ahir dematí la Conselleria ja solucionà el transport d'aquest grup d'alumnes que havia quedat sense transport.

Batxillerat

Els problemes amb el transport també han sorgit en els darrers anys en aquests pobles petits del Pla, com són Montuïri i Vilafranca, amb els alumnes de batxillerat, ja que un cop finalitzats els estudis a Porreres, on tan sols poden cursar l'ESO, han d'anar a un institut diferent per fer-hi el batxillerat.

Amés, com està passant, no són un nombre suficient de joves per poder pagar sense que sigui molt car un autobús, i per això els pares han de fer mans i mànigues i turnar-se per acompanyar-los als centres que elegeixen de Palma, Manacor i Sineu, principalment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tonió, fa mes de 13 anys
Semblam Bananolàndia o ho som ja de ple dret ?
Valoració:-8menosmas
Per Manacorí, fa mes de 13 anys
La Conselleria hauria de fer alguna cosa per evitar que els pares facin començar el curs al seu fills quan els hi va bé i no quan toca..
Aquesta gent perjudica els altres i dona molts de problemes d'organització, no només de transport
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente