algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

Llampuga amb certificació sostenible

Els pescadors dels exemplars d'aquest peix podran rebre un certificat internacional que acrediti la seva tasca sostenible. Es tracta del primer reconeixement de pesca ecològica i responsable a les aigües de la mar Mediterrània

La pesca de la llampuga rebrà un reconeixement internacional pel seu caràcter ecològic i sostenible a les aigües de la mar Mediterrània. Així ho anuncià ahir la directora general de Pesca, Patrícia Arbona, durant la presentació de la IX Mostra de llampuga de Cala Rajada, que tindrà lloc aquest diumenge al moll.
"Es tracta del certificat Marine Save Certificate (MSC) per reconèixer la pesca sostenible de la llampuga i seria la primera de la Mediterrània, perquè encara no n'hi ha cap", explicà Arbona. "Suposarà que la tècnica en què es pesca aquest peix a les Illes Balears tindrà unes condicions de màxima responsabilitat, sostenibilitat i qualitat, segons aquesta certificadora", en paraules de la directora general de Pesca. Així mateix, Arbona detallà que actualment la llampuga es troba en procés d'aconseguir el MSC, ja que "s'ha superat la primera preavaluació amb resultats positius i hi ha moltes possibilitats d'aconseguir el certificat ecològic". Ara, manca un segona etapa de feina, que durarà un any sencer i continuarà amb la supervisió.

Valor afegit
"El MSC serà un certificat per als pescadors per tal d'aconseguir un producte amb valor afegit que disposi d'una marca amb nom propi", assegurà la responsable del departament de Pesca de l'Executiu balear.
Cal recordar que un dels objectius de la Mostra de la llampuga de Cala Rajada és promocionar aquest peix fresc i enguany ja n'han preparat més de 3.000 quilos per fer les delícies dels comensals que vagin a Cala Rajada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.