algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Manacor perd 11 hectàrees de creixement urbà a causa de l'eliminació de les ART

46052
En el ple d'ahir s'aprovà la cessió del solar del carrer del Pilar per als nous jutjats comarcals. | Guillem Mas - G. Mas.

L'eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial (ART) directes del Pla Territorial de Mallorca (PTM) -que aprovaren PSOE, PP i Bloc al Consell- ha suposat la pèrdua d'11 hectàrees de creixement urbà a tot el municipi manacorí.
Ara, però, l'Ajuntament haurà de mantenir les ART indirectes marcades pel PTM però només amb un creixement de 5 hectàrees per culpa de les restriccions.
Així, el Consell obliga a fer actuacions d'esponjament a la façana nord i al centre de Manacor i a s'Illot. En concret, a la façana nord s'havien d'embellir i millorar els accessos a l'antiga carretera; al centre s'esbucava l'antic edifici de Telefónica i Can Benyoto, i també s'havia de tomar l'hotel Platja Moreia de s'Illot. L'execució d'aquestes ART es compensaven amb possibilitats urbanitzadores a diferents àrees de creixement.
La supressió de les ART suposa que Manacor "hagi d'assumir els seus compromisos urbanístics amb el PTM, però la reducció de les hectàrees de creixement limita l'èxit d'aquestes actuacions per la manca de sòl urbanitzable de compensació", segons el delegat d'Urbanisme, Bernat Amer.
El pacte PP-AIPC considera que Manacor manté el creixement de 16 hectàrees per una clàusula del PTM que posa en l'estatus anterior el municipi amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) aprovat inicialment.
En el ple d'ahir, l'oposició -ALM-UM, PSM-Esquerra-Verds i PSOE- se n'abstingué i dubtà que aquesta al·legació al PTM es trobi dins de termini, tot i tenir l'aval de secretaria. Per altra banda, Catalina Julve (ALM-UM) recordà que "UM fou l'únic partit que s'oposà a l'eliminació de totes les ART i amb aquest fet es demostra que n'hi havia de positives, com les de Manacor, que ens ajuden a esponjar a canvi d'urbanitzables".

Jutjats
Finalment, el ple aprovà la cessió del solar del carrer Pilar al Ministeri de Justícia per a la construcció dels nous jutjats de Manacor després d'haver augmentat el volum fins a 6.000 metres quadrats i un cop haver-se descartat l'edifici municipal de Can Bauçà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.