cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El decret llei aprovat dimarts obre la veda de llicències a Formentor

La nova norma, que feren prosperar PSOE, Bloc i UM, exonera les urbanitzacions consolidades de la prèvia dotació de serveis, fins ara imprescindible per poder obtenir permisos, tot i que s'hauran de completar en dos anys

El decret llei aprovat dimarts al Parlament amb els vots del PSOE, el Bloc i UM i amb l'abstenció del PP obre la possibilitat, una vegada que es publiqui al Butlletí Oficial, d'atorgar novament llicències d'obra a la urbanització Formentor sense necessitat que el projecte de compensació i dotació de serveis de la urbanització estigui prèviament aprovat. Els tècnics municipals encara valoren el grau d'afectació de la nova normativa.

Excepció

El decret llei introdueix una excepció a l'anomenat decret Nadal, que impedia donar permisos als nuclis costaners. Ara, sempre que es tracti d'urbanitzacions consolidades (Formentor es va declarar com a sòl urbà precisament seguint un criteri de consolidació) i que no existeixi a menys de 50 metres de distància una dotació de serveis, els ajuntaments podran concedir llicències d'obra per a habitatges unifamiliars en un període màxim de dos anys, durant el qual s'haurà de completar la dotació corresponent. Formentor no és l'única urbanització que es beneficia del decret, ja que també permetrà tornar a donar permisos a la urbanització de Bonaire a Alcúdia, però no a Alcanada, a causa que en aquest darrer cas hi ha una dotació de serveis pròxima.

El batle de Pollença, Joan Cerdà, analitzava ahir amb els tècnics municipals la repercussió que pot tenir el decret llei sobre l'emblemàtica urbanització Formentor, quan es negocien els darrers detalls per tal que els propietaris constitueixin la junta de compensació i completin la dotació de serveis de la zona. La constitució de la junta de compensació de la urbanització Formentor i l'aprovació i execució de la corresponent dotació de serveis, que mai no s'ha arribat a desenvolupar completament, és amb l'actual normativa vigent un requisit imprescindible no només per a l'atorgament de noves llicències d'obra per construir nous habitatges unifamiliars a la zona, sinó també perquè Immobiliària Formentor pugui obtenir els permisos necessaris per iniciar el projecte d'ampliació i reforma de l'emblemàtic establiment hoteler.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
Quin desastre. Adéu Formentor i adéu Alcanada. Traïdors.
Valoració:4menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Ja comencen amb fer malament les lleis. Serà una tara que tenen els mallorquins.
La llei de costes de 1978 se ha de considerar com una llei de mínims.
Si diu que són 100 metros de la costa, se ha de ampliar a 200, 300 i fins i tot a 2.000 metros.
Valoració:-5menosmas
Per joan, fa mes de 13 anys
No només a Formentor, per tot. Això ha estat un disbarat dels més grossos d´aquest Govern, una llàstima!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente