nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El nou passeig de Portocolom, a l'aire

El Govern no sap quan s'iniciaran les obres dels 5 quilòmetres de projecte

118126
El centre del nucli costaner de Portocolom, on encara es conserven els escars de les barques. | G. ALOMAR

Les obres del futur passeig de Portocolom no tenen una data d'inici prevista. Així va quedar palès ahir al Parlament després que la diputada popular i exbatlessa de Felanitx Catalina Soler demanàs al Govern en quin punt es trobava el projecte del nou passeig marítim de Portocolom. Cal recordar que l'exconseller de Mobilitat per Unió Mallorquina Miquel Àngel Grimalt anuncià que la primera fase de construcció del passeig que ha de vorejar tot el litoral del port començaria "durant els primers mesos de l'any 2010".

Quatre anys d'obres

En principi, estava previst que els cinc quilòmetres del futur passeig es construïssin durant els quatre pròxims hiverns per tal que no hi hagi obres durant els mesos que dura la temporada estiuenca. Però, tot i que fonts del Govern asseguren que "s'està ultimant la redacció del projecte per tal que les obres es puguin licitar com més aviat millor", l'inici de les obres haurà d'esperar al final de l'estiu si es vol complir amb el compromís de no generar molèsties durant la temporada turística.

Segons s'anuncià el mes d'octubre passat, les obres del passeig havien de començar en el tram comprès entre Can Marilla i el Corso, una primera fase que disposa de gairebé dos milions d'euros de pressupost dels vuit que hi ha per a la totalitat del projecte. Cal recordar que el passeig de Portocolom va ser consensuat per les entitats veïnals agrupades sota la plataforma Quin Port Volem? i l'Administració. Un projecte que ara depèn de Ports de les Illes Balears, un ens adscrit a la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques.

Un passeig fruit de la lluita veïnal

L'any 2003 el Ministeri de Medi Ambient presentà el projecte del futur passeig de Portocolom a l'Ajuntament de Felanitx i tot d'una s'alçaren veus que criticaren l'esperit de tota l'obra. Les plataformes Salvem Portocolom i Quin Port Volem? han encapçalat l'oposició a un projecte que consideraven que no s'adequava ni a l'esperit ni a les necessitats de la vorera de mar felanitxera.

A poc a poc i després de molts anys de lluita, veïns, associacions, entitats ecologistes i partits polítics aconseguiren acordar modificacions en el projecte per tal de tenir un passeig que agradàs a tothom. L'entesa va costar molta feina, però la tardor passada molts d'aquest veïns i associacions varen començar a veure la llum al final del túnel amb l'anunci de l'inici de les obres. Un començament que encara s'haurà de retardar uns quants mesos més perquè, tal com quedà palès ahir al Parlament autonòmic, a dia d'avui encara no s'ha iniciat l'expedient de licitació de les tasques del futur passeig de Portocolom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.