algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

L'antic abocador de Manacor estarà regenerat al març

Actualment es perforen els pous que conduiran el gas acumulat cap a un cremador

Després de rebre residus durant més de quaranta anys, els terrenys que ocupava l'antic abocador del Coll del Vent de Manacor estan a punt de convertir-se un altre pic en una part més de la garriga del puig que corona l'ermita de Santa Llúcia. La Conselleria de Medi Ambient inicià els treballs de segellament de l'antic abocador els darrers mesos de l'any passat, però és ara que, després d'una inversió d'1,9 milions d'euros, el paisatge ha canviat.

Sense gasos perillosos

El conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicens, visità la darrera fase de les obres amb el batle de Manacor, Antoni Pastor, i altres representants de la Sala. Actualment, s'hi construeixen els pous que han de canalitzar el gas metà, que fins d'aquí a uns deu anys continuaran formant els residus acumulats a l'interior de l'abocador. "El gas que es genera aquí no es pot aprofitar energèticament. Per això, el metà acumulat a l'interior de l'abocador en sortirà a poc a poc a través dels pous i es conduirà fins a una torxa on es cremarà per minimitzar-ne la contaminació", explicà Javier Moreno, el geòleg que ha redactat el projecte.

Així, d'aquí al mes de març, quan és previst que acabin les actuacions, s'haurà enllestit el sistema de canalització d'aigua de pluja, que ha d'evitar la contaminació dels pous, i se sembraran arbusts autòctons sobre l'antic abocador. Es tracta d'una obra que, segons el batle, Antoni Pastor, "és el projecte mediambiental més important dels darrers vint anys". Aquesta actuació "és cara, però des de la Conselleria la prioritzam, perquè dóna solució a un problema que malauradament hem heretat: els grans abocadors incontrolats", afegí Vicens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.