muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Tres de cada quatre cans abandonats troben amo

L'Ajuntament d'Inca posa en marxa una nova campanya per fomentar i promoure l'adopció de cans entre els ciutadans

Tres de cada quatre cans abandonats que van a parar a la canera d'Inca són adoptats per nous propietaris. Dels 335 exemplars recuperats pel BRADA (Brigada de Recollida d'Animals Domèstics Abandonats) el 2009, 249 tornen a tenir un amo, segons dades de l'Ajuntament. No obstant això, ha estat necessari sacrificar 86 animals. La directora de la canera, Margalida Gomis, reconeix que la recessió econòmica també ha tingut efectes en l'abandonament de mascotes. "Hi ha gent que ens les deixa perquè canvia de domicili o de feina a causa de la crisi i no se'n poden fer responsables", explica.

Gomis lamenta que els propietaris "no en controlin" la natalitat i demana que "això s'ha de fer". En aquest sentit, la manescala i responsable d'aquest establiment municipal informava que, ahir dematí, els operaris havien trobat catorze quissons abandonats davant la porta de les instal·lacions. D'altra banda, la veterinària explica que la legislació actual estableix que les caneres estan obligades a mantenir un animal quinze dies després d'haver estat recollit. Si ningú no el reclama, estarà sis dies més al recinte i després se'l pot sacrificar. No obstant això, "nosaltres hem optat per cuidar més dies dels prevists per la llei tots els cans que tinguin moltes possibilitats de ser adoptats", afirma Margalida Gomis.

Adopcions

A banda de presentar les dades de gestió de l'any passat, l'àrea de Serveis de la Sala ha informat del començament d'una nova campanya municipal destinada a conscienciar els ciutadans perquè no abandonin les mascotes i a fomentar l'adopció de cans. La iniciativa consisteix a repartir fullets en els quals s'insta els residents a acollir-ne algun exemplar i se'ls informa de la manera de cuidar-lo. "La campanya continuarà més endavant, però centrada en la necessitat que els ciutadans recullin els excrements d'aquests animals i en l'obligatorietat que duguin un xip", ha explicat la regidora de Serveis i Medi Ambient d'Inca, Rosa Tarragó. La mateixa edil ha valorat de manera molt positiva les dades de gestió de la canera corresponents a l'any 2009.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.