bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

Pollença es rendeix a sant Sebastià

El municipi celebrà anit la festivitat del màrtir amb una tradicional processó i amb els balls dels Cavallets i de l'estandard

114746
Els Cavallets aixequen molta expectació. | A.Pol.

Després les festes de Sant Antoni i com mana la tradició, la processó dels Cavallets tornà a sortir ahir pels carrers del municipi de Pollença en motiu de la festivitat de Sant Sebastià. L'acte començà a les set i mitja de l'horabaixa amb la desfilada de la imatge de sant Sebastià, acompanyada dels Cavallets, enguany representants per Pere Plomer i Martí Carbonell, i encapçalada per l'Estendard, Andreu Crespí. La processó s'inicià al portal de l'església del municipi i voltà pels principals carrers de Pollença, davant la mirada dels assistents, que cada any esperen amb devoció l'esdeveniment.

Els Cavallets i l'Estendard feren el recorregut amb l'acompanyament de la música d'un tamborí, d'un flabiol i de les xeremies, que marcaren el ritme de la típica processó. També assistiren a l'acte, que ja és una tradició, les persones que en anys anteriors han desenvolupat el papers de l'Estandard i dels Cavallets, amb la qual cosa se li atorga un caire solemne. Una vegada acabada la passejada, arribà el torn de l'eucaristia en honor del sant màrtir, a la qual assistiren les principals autoritats polítiques locals, entre elles el batle de Pollença, Joan Cerdà. A l'interior de l'església, l'Estandard va fer l'adoració a sant Sebastià i els Cavallets ballaren l'Oferta.

Tradició

En acabar la missa, fou l'hora de la tradicional ballada de les Taules, que tingué lloc al portal del temple cristià i que fou seguida per un gran nombre d'espectadors. Aquest ball té l'origen en l'antic costum que hi havia de convidar els benefactors del sant, que solien contribuir a la festa aportant blat i bestiar. La festivitat de Sant Sebastià és seguida amb fervor pels pollencins i cada any durant el mes de desembre es trien els representants de la festivitats a través d'un sorteig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.