nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Renou pel tercer polígon d'Inca

Després de l'anul·lació del TSJIB de l'aprovació de l'Ajuntament que donava llum verda a l'àrea industrial, les crítiques de l'oposició han arribat

114596
Els regidors socielistes criticaren ahir les deficiències del projecte de la Sala. | MP

La construcció del tercer polígon d'Inca torna a ser a l'ordre del dia, després de la sentència que el Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va emetre el 12 de gener passat. Aquesta decisió desestima el recurs contenciós administratiu interposat per l'Ajuntament contra l'acord adoptat per la Comissió insular d'ordenació del territori, urbanisme i patrimoni històric del Consell de Mallorca el desembre del 2006, pel qual es denegà l'aprovació definitiva del pla parcial del sector número 1, que preveia la implantació del tercer polígon de la ciutat.
A més, la resolució dóna la raó al Consell de Mallorca, que formulà un contenciós administratiu contra l'acord dictat per la junta de govern local del Consistori inquer del passat 15 de desembre del 2006, que donà llum verda al polígon pel silenci administratiu del Consell. Ara, aquesta mesura ha estat anul·lada "perquè no és conforme a l'ordenament jurídic".

Per part seva, el batle d'Inca, Pere Rotger (Partit Popular), denuncià ahir en un comunicat que "la lenta i ineficaç burocràcia administrativa del Govern i del Consell de Mallorca ofega els ajuntaments, ja que paralitza tots els projectes urbanístics de futur". El primer edil asseverà que la sentència no atura la tramitació del polígon industrial i afegí que espera que el Consell aprovi l'adaptació del Pla General al Pla Territorial que permetria l'execució del nou polígon. Rotger destacà el "lamentable exemple i el mal funcionament d'un model de tramitació urbanística que s'ha de canviar".

Reaccions

El portaveu del PSOE a Inca, Xavier Ramis, lamentà ahir "els perjudicis per a la ciutat d'Inca" arran del retard del tercer polígon. D'aquesta manera, Ramis recordà que la seva agrupació política havia advertit el govern municipal de "les incorreccions i deficiències del projecte", de la mateixa manera que "els donàrem solucions". El socialista demanà, a més, "la dimissió immediata del responsable del departament d'Urbanisme", perquè "algú n'ha de pagar les conseqüències". Ramis afegí que aquest plantejament urbanístic respon a "interessos clars, concrets i en noms".

Des del Bloc per Inca, el regidor Andreu Caballero explicà que "l'equip municipal del PP actua sovint amb prepotència i sense cap respecte a la normativa i a la legislació vigent, especialment en matèria d'urbanisme i és per aquesta raó que no s'ha pogut desenvolupar el tercer polígon industrial". Caballero va subratllar que la sentència "ha dit allò que nosaltres ja els havíem advertit des d'un principi". Així mateix, l'edil nacionalista sentencià que es tracta d'un "exemple més que l'equip de govern del PP és un llast per a la recuperació econòmica de la localitat".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.