muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

STEI-i denuncia que Delgado pretén burlar la Justícia amb un nou decret

Un jutge de Palma ja havia suspès les bases de l'Oferta Pública per al 2008 arran de la denúncia del sindicat per parcialitat a l'hora de confeccionar els tribunals

Els sindicats continuen la lluita contra el que consideren "maniobres barroeres" per part de l'Ajuntament de Calvià. I és que la batlia que encapçala Carlos Delgado ha publicat un decret (anomenat de manera suggeridora "aclaridor") per evitar l'anul·lació de les bases d'Oferta Pública de feina per a l'any 2008.

Aquest oferta fou suspesa pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma, perquè entenia que el criteri de selecció dels tribunals qualificadors podria haver incomplert la legalitat. El jutge va suspendre les bases de l'Oferta Pública arran d'una denúncia del sindicat STEI-i, tot i que no hi ha una sentència en ferm.

És per això que l'Ajuntament de Calvià va reaccionar ràpidament a la suspensió. Primer recorregué l'anul·lació i ara acaba de publicar un nou decret en el qual justifica la manera en la qual dugueren endavant el procés de selecció de personal per als tribunals. La seva importància és cabdal, ja que en les seves mans resideix la capacitat d'avaluar positivament o negativament els aspirants a les places ofertades.

Segons l'STEI-i, el nou decret "no és més que mitges veritats i mitges mentides". L'Ajuntament argumenta que ja varen realitzar sortejos per triar els vocals dels tribunals de diferents convocatòries, com ara la de la Policia Local i la dels auxiliars d'administració.

"El que no diuen del sorteig", critiquen des de l'STEI-i, "és que els responsables municipals ja havien fet una tria dels funcionaris que podien ser inclosos en el bombo i els que no". A més a més, el decret esmentat assegura que en el sorteig hi havia la presència dels representants sindicals, "però s'oblida de dir -quina casualitat-, que aquests mateixos representants ja varen mostrar enèrgica disconformitat amb el sistema elegit".

"Qualsevol sistema"

Respecte de la part dispositiva del decret, que fa referència a la disposició sisena del decret anterior (precisament la de la composició dels tribunals), el nou text declara: "Els membres vocals [...] seran designats per batlia-presidència mitjançant qualsevol sistema que es determini en les bases".

Segons la central de treballadors, això significa que "els vocals els triarà Batlia, i punt". Així mateix, critiquen el cinisme de Carlos Delgado i el seu equip municipal en anunciar que, tanmateix, batlia triarà els vocals "de manera que se'n garanteixi la capacitat tècnica i la imparcialitat i professionalitat en el procés". Per l'STEI-i, però, aquest aclariment no els farà dormir tranquils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.