algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Capdepera, en marxa

Enguany s'executaran diverses rutes de Nordic Walking, que abracen fins a 27,4 quilòmetres

El municipi s'ha posat en marxa de bon de veres i ha fet una passa endavant en una aposta ferma i forta per un turisme actiu i cultural. L'Ajuntament de la localitat, gràcies al suport de la Conselleria de Turisme, ha engegat un ambiciós pla que durà el nom de Capdepera a tot arreu i que permetrà donar a conèixer els trets culturals del municipi alhora que se'n millorarà l'oferta turística.

Aquest pla té dos eixos fonamentals. Per una banda, s'aprofita el recurs del castell i s'hi duen a terme una sèrie d'actuacions. Es posa en valor el patrimoni cultural del terme. Per l'altra, aquest 2010 es faran diverses rutes de marxa nòrdica amb una important extensió. Són previstes tres rutes i quatre ramals, que abracen un total de 27,4 quilòmetres, i el pressupost que s'hi invertirà és de quasi 100.000 euros.

Ahir el conseller de Turisme, Miquel Ferrer; el gerent de l'Inestur, Antoni Oliver, amb el batle, Josep Gallego; el president del Patronat del Castell, Mateu Garau, entre altres autoritats locals, presentaren aquest pla de turisme i signaren el conveni de col·laboració per desenvolupar aquestes rutes.

Una xarxa àmplia

Un dels puntals de la Conselleria de Turisme és potenciar el turisme actiu. Per aquest motiu, s'ha fet un estudi integral per veure quines són les possibilitats que ofereix el municipi de Capdepera. Segons exposaren, s'ha analitzat una xarxa de 147 quilòmetres distribuïts en 19 rutes de cicloturisme, senderisme i Nordic Walking. Aquestes darreres són les que es posaran en funcionament enguany. La resta s'anirà desenvolupant. "És una mica complicat, perquè que s'han hagut d'arribar a acords amb propietaris atès que no tots els camins són de titularitat pública". Per això, de moment, només se'n desenvoluparan 27 quilòmetres dels 39 que hi ha programats.

Hi ha tres rutes de marxa nòrdica: una costanera, amb 6,2 quilometres; una d'interior rural, de 7,4 quilòmetres, i una ruta de Cala Agulla, amb 9,1 quilòmetres.

"Es tracta de fer un esforç per augmentar la qualitat del turisme. Som una destinació turística amb moltes potencialitats. Fa molts anys que feim feina en aquesta indústria i l'única cosa que s'ha de fer és saber explotar els valors de què disposam. Capdepera té una important planta hotelera i un castell que és un patrimoni a tenir en compte i que s'ha de donar a conèixer", exposà Ferrer.

Ara, els visitants del castell ho tindran més fàcil que mai per no perdre's i per conèixer en directe tota la història que envolta aquest monument tan emblemàtic. S'han creat unes audioguies amb MP4 per fer-ne la visita. S'ofereix en quatre idiomes: castellà, alemany, català i anglès. L'audioguia s'acompanya amb un fullet amb el plànol del castell i els punts inclosos en el recorregut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 13 anys
si que és una llàstima però el 99 % del patrimoni és privat i els propietaris són els que han de prendre la iniciativa (per desgràcia)
Valoració:0menosmas
Per miquel, fa mes de 13 anys
Està molt bé. Llàstima que la resta del patrimoni, com ara la talaia de Son Jaumell, s'estigui esbucant sense que ningú no faci res des de fa anys.
Valoració:2menosmas
Per joan, fa mes de 13 anys
sembla que darrerament es fa molta feina al castell. No deixa de ser notícia positiva durant els dos darrers anys
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente