algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Mobilitat elimina tres passos a nivell entre Lloseta i Inca

Quatre dies després que el tren envestís un cotxe a Santa Maria, Gabriel Vicens visita les obres de tres passos suprimits. Encara en queden 18 a tota la línia

El conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, visità ahir les obres, ja finalitzades, de tres passos a nivell que Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha suprimit dins els termes municipals de Lloseta i Inca. La visita de Vicens es produeix quatre dies després que un comboi envestís un cotxe al pas a nivell sense barreres del camí dels Moliners, a Santa Maria.

Vicens visità el suprimit pas a nivell de la Trullola, que a banda d'un mur que n'impedeix l'accés a les vies també ha comportat la construcció d'un vial de servei de 120 metres de longitud que permet arribar a les finques afectades. Cal recordar que el 2008 es produí un accident mortal just en aquest indret.

Serveis Ferroviaris de Mallorca també ha suprimit els passos a nivell de Son Batle i el Pujol, dins el terme municipal d'Inca. La inversió de les tres actuacions arriba als 100.000 euros. El batle de Lloseta, Bernat Coll, recordà que l'Ajuntament en demana la supressió des de 1995.

Passos oberts

A pesar dels tres esmentats, dins el terme de Lloseta n'hi ha dos sense barreres que resten oberts. Un és el del camí de Son Pelai i l'altre és un per a vianants que hi ha just davant l'ermita del Cocó. Tant l'un com l'altre es tancaran amb l'execució de la millora del pas superior de la carretera de Lloseta, que el consell de Govern aprovà la setmana passada i que suposarà una inversió de 2,9 milions d'euros. Aquestes obres també comportaran la construcció d'una rotonda al final de l'avinguda del Cocó.

Això no obstant, a la línia de tren entre Palma i Manacor encara queden 10 passos a nivell sense barreres i 8 més amb barreres. La llei obliga a suprimir-los tots.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.