algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

D'un magatzem a l'altre

El Govern balear té previst traslladar la impremta Alcover des d'Inca fins a Marratxí després que l'Ajuntament de la ciutat hagi descartat fer el museu d'arts gràfiques

111338
Ara ès una incògnita saber què passarà amb aquest element patrimonial. | ARCHIVO

D'una nau del polígon industrial de Can Matzarí d'Inca a l'antic quarter de Son Tous a Marratxí. Aquest és el futur immediat de la desitjada impremta Mossèn Alcover que ara ningú no vol. La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern ja ha remès una carta a l'Ajuntament d'Inca en la qual avisa que "en breu es procedirà al buidatge de la impremta que actualment se situa a la nau del polígon industrial i després es traslladarà a Marratxí". D'aquesta manera, la ciutat d'Inca dirà adéu de manera definitiva a la impremta Alcover per la qual lluità tan fort durant anys contra l'Ajuntament de Manacor i que aconseguí mantenir a la ciutat amb l'excusa de fer un museu d'Arts Gràfiques. "Amb el trasllat de la impremta es demostra que el museu d'arts gràfiques que s'anuncià era una mentida, una moto que l'equip de govern d'Inca (Partit Popular) ens vengué per aconseguir que la impremta es quedàs a la ciutat, però que no ha servit de res", segons denuncià el regidor del Bloc a Inca, Andreu Caballero.

Patrimoni

Ja l'any 2004, l'Ajuntament d'Inca anuncià que aparcava fer el museu d'arts gràfiques perquè un estudi de viabilitat de la Universitat de les Illes Balears aconsellava prioritzar el projecte del museu del calçat, encara en construcció, en lloc del d'arts gràfiques. Caballero atribueix aquest fet a la manca de previsió. "L'equip de govern ven aquests tipus d'històries que queden molt bé al programa Dijous Bo, però que a l'hora de la veritat no són res", explicà el nacionalista, que afegí que "amb els extres del museu del calçat, que són uns 900.000 euros, s'hauria pogut fer perfectament el museu d'arts gràfiques". Caballero, per acabar, digué que el trasllat de la impremta fins a Palma "és una mala notícia perquè a Inca ja no hi ha gens de vida cultural".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.