algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Tornen les màscares i les ànneres de veres

Fins a una desena d'ànecs de carn i ossos es colaren ahir en l'amollada oficial d'anneretes de goma de Can Picafort, eludint tot el cordó de seguretat. Aquesta vegada hi arribaren per mar en motos d'aigua sense matricular. Els emmascarats compliren amb la seva paraula

Els emmascarats van complir la seva promesa. Va ser vist i no vist. En només un minut, una desena d'ànecs de carn i ossos es varen colar ahir migdia en l'amollada oficial d'ànnneretes de goma de Can Picafort, eludint el cordó de seguretat.

Aquesta vegada, les aus vives hi varen arribar a bord de dues grans motos d'aigua, que per més inri mancaven de matrícula, foren descarregades a una bona distància de la zona de bany i els emmascarats les van portar fins a la zona de l'amollada oficial. En només uns segons, un esbart de deu ànneres nedava al seu antull entre els banyistes, mentre que els emmascarats i les seves aletes se submergien aprofitant la confusió. Algunes fonts asseguraren que l'amollada il·legal va ser tan fugaç que els emmascarats es van atrevir fins i tot a deixar-se la cara descoberta.

La Guàrdia Civil, sense embarcació disponible (segons els ecologistes, totes les embarcacions estaven escortant ahir la família real) poc va poder fer, llevat de limitar-se a aixecar-ne acta. Hi havia almenys quatre patrulles a més dels agents de paisà, barrejats entre la resta del públic, part d'ells equipats amb càmeres i prismàtics. La Policia Local tampoc no disposava d'embarcació.

La d'ahir va ser una de les amollades d'ànecs de Can Picafort més massives que es recorden, possiblement pel fet que la festa va coincidir en cap de setmana per primera vegada des que els emmascarats hi prenen part.

L'amollada, captura i posterior sorteig de premis de 2.000 anneretes de goma varen ser tot un èxit i, de fet, la Plataforma balear per a la defensa dels animals, Baldea, que en va presentar la corresponent denúncia davant del Seprona ahir horabaixa, van destacar que "fins i tot els que varen capturar ànecs silvestres també portaven anneretes de goma perquè és molt més divertit, sa i equilibrat".

Baldea interpreta que les ànneres salvatges que varen amollar ahir "tenien les ales tallades, ja que en cap moment no van prendre el vol".

Les autoritats municipals un any més asseguraren ahir que no tenien cap coneixement de l'amollada il·legal, de la qual digueren no haver vist res. No obstant això, la Policia Local revisarà les seves filmacions i fotografies i redactarà el corresponent informe sobre els fets per lliurar-lo a la Conselleria d'Agricultura del Govern, que adverteix any rere any l'Ajuntament de la seva obligació de vigilar que no hi hagi ànneres de veres durant l'amollada oficial de les de goma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ànneres de veritat i no patos de goma, fa mes de 14 anys
ànneres, si la llei és injusta s'ha de canviar i ja està. I respecte les tradicions del nostre poble. No es fa cap mal a cap animal.
I per agafar ànneres amb les mans no fa falta cap permís. Inculta.
Valoració:-2menosmas
Per Pedro, fa mes de 14 anys
¿Cuatro histéricos? cree el ladron que todos son de su condición, seguro que en Can Picafort hay un montón de gente coincienciada, de que estas tradiciones suponen un grado importante de violencia hacia los animales, en cambio sus defensores únicamente argumentan que es una tradición, y con eso podrían llegar a justificar casi de todo.
Un abrazo desde Sagunto (y Puerto de Sagunto) a los compañeros amigos de los animales de Can Picafort que seguro que son muchos.
Valoració:6menosmas
Per ànneres, fa mes de 14 anys
Em dol que transgredir una normativa legal esdevengui espectacle. Si no hi ha possibilitat d'impedir que algú amolli ànneres vives, potser seria possible dissuadir que algú les capturàs. No s'ha de menester un permís/llicència per capturar/caçar conills o perdius? Aleshores per què no es demana el permís/llicència de caçar a aquells que les capturen? O potser no és una modalitat de caça? Estam en el segle XXI i ara hi ha moltes altres maneres de diversió.
Valoració:-5menosmas
Per Miguel LM, fa mes de 14 anys
Amigos de Can Picafort: En la página de Iniciativa Porteña http://ep46520.wordpress.com/ han colocado un enlace directo con esta página, y hemos podido saber que no somos los únicos que el día 15 padecimos un gran despliegue policial para tratar de impedir que soltásemos los patos en nuestras cucañas. A pesar de todo, nuestros patos, como los vuestros, también se bañaron. Os mando un gran saludo y os animo a seguir defendiendo vuestras tradiciones. No dejar que los cuatro histéricos mal autodenominados ecologistas os amarguen la vida, aunque también espero que les tengamos que agradecer que su intromisión sirva para tener una gran amistad entre nuestros dos pueblos. Un saludo desde El Puerto.
Valoració:-9menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
No entenc perquè es prohibeix amollar ànneres i en canvi es deixa tortura a un bou, o amollar i perseguir bous!!! Algú sap perquè? Bé, sense investigar molt jo diria que torturar un bou és una costum espanyola, i com els espanyols són així, gent sin complejos no passa res si es fa, però amollar un ànnera ho fan els mallorquins, uep i això si que no es pot consentir. Si fos a l'inrevés amollar ànneres estaria permès i torturar bous seria delicte.
Valoració:6menosmas
Per joan, fa mes de 14 anys
Us recomano aquest blog: http://balearweb.ne.balearweb.net/

Versa sobre la urbanització il·legal que s´està construint sobre el LIC Cova des Pas de Vallgornera (Llucmajor)
Valoració:6menosmas
Per natura sí, falsos ecologistes no, fa mes de 14 anys
El que s'ha de fer es amollar falsos ecologistes, d'aquests que no saben ni que és un ocell. Aquesta gentusseta que va criticant el sofriment d'un animal que no sufreix, mentre menja al kentaky.
Hi ha diverses modalitats de jocs per jugar amb ecologistes, amollats dins l'aigua i nosaltres agafar-los, tirats pel cèl com a plats...i....
Valoració:-4menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
tinc una idea, l'any que ve podiem mollar a les padrines d'aquets salvatges, hi fariem un fart de riure...jaume matas...a jugar-
Valoració:-6menosmas
Per Patos sí., fa mes de 14 anys
Honor i glòria als herois que cada any amollen les ànneres a Can picafort. Sou un exemple a seguir.
I a la merda totes aquestes organitzacions de suposats ecologistes que no són més que 4 impresentables que no han tocat foravila en la seva vida.
Sabeu com matam a les ànneres per menjar? sabeu que per agafar-les també hem de córrer?
Les ànneres a can picafort no fa mal a ningú, ni a les mateixes ànneres. A més de ser una tradició que 4 de fora ens volen prendre.
Com sempre tothom amb la gent de les masqueres.
Valoració:-15menosmas
Per Miquel, fa mes de 14 anys
Estimat Toni,
Per agradar-te tant la natura, veig que ambientalment ets un poquet incult: amollar animals a s'Albufera està prohibit i a més pot ser un delicte.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente