algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els joves de Sineu veneren el Muc del Reig

"Enmig de la pomada i llim, i renou de xeremies mos palpam, perquè manies, aquest dia, no en tenim". Aquesta estrofa, composta pels joves del muncipi i que s'ha convertit en l'himne de dia 14 d'agost pels sineuers, resumeix l'esperit de la festa del Muc del Reig: ganes de passar-s'ho bé i molta gresca. I és que, per sisè any consecutiu, els joves del municipi han sortit al carrer per venerar el famós bou protagonista d'una de les rondalles mallorquines més conegudes.

La trobada

La festa començà ben d'hora amb la peregrinació dels sineuers al puig del Reig, on la llegenda diu que qui sigui capaç de beure oli es quedarà amb el tresor que el Muc custodia al puig. Acte seguit, es dugueren a terme els jocs del pla i el Muc tornà al poble per dinar.

Però el moment que congregà més expectació fou l'encontre entre el Muc i la seva dona, la Muca, a la plaça del Fossar. Cada un sortí al carrer des d'un costat de la plaça escortats per una comitiva i es trobaren enmig d'una gran festa. La majoria dels espectadors de la trobada entre el Muc i la Muca s'hi sumaren ballant al so de les xeremies. La novetat principal d'enguany va ser la incorporació d'un nou personatge, en Muquet, el fill del Muc i la Muca. La festa acabà amb un jaleo amb mobilet i amb l'execució dels jocs florals, que foren en honor al Muc del Reig.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.