nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Inca deu 1,1 milions d'euros a les empreses Tirme i Cespa

L'Ajuntament d'Inca deu 1.131.000 euros a les empreses Cespa i Tirme, que s'encarreguen de la neteja viària i de la recollida de residus, respectivament. Així ho va denunciar ahir el regidor del Bloc Andreu Caballero, que va mostrar documents amb registre d'entrada de les dues entitats en què Cespa reclama 255.893 euros i Tirme demana que s'aboni un deute de 875.607,61 euros.

Així mateix, Tirme amenaça de prendre mesures legals si no es liquida el deute de 875.607,61 euros corresponents a les sis mensualitats compreses entre el novembre de l'any passat i l'abril d'enguany. D'aquesta manera, al document amb registre d'entrada del 13 de juliol, l'empresa que s'encarrega de recollir els residus urbans insta l'Ajuntament d'Inca a "ordenar el pagament dels mesos pendents" o, si no, assegura que "ens veurem obligats a prendre les mesures legals oportunes".

Deute

Des del Bloc van mostrar preocupació "per la mala situació financera i la nefasta gestió econòmica que du a terme el PP perquè estam parlant de factures pendents de serveis bàsics", segons Andreu Caballero.

Per part seva, el portaveu del Bloc, Antoni Rodríguez, va puntualitzar que "l'actual equip de govern només fa que incrementar el deute i la situació comença a ser insostenible". Per aquesta raó, insten el regidor d'Hisenda, Lluís Ferrari, i el batle, Pere Rotger, que "expliquin la situació real de l'Ajuntament i que marquin uns criteris clars, perquè no paguen factures que haurien de tenir una partida al pressupost. Estam en temps de crisi i s'han d'eliminar les despeses supèrflues que hi ha actualment a la Sala", segons apunten els nacionalistes.

El regidor d'Hisenda, Lluís Ferrari, va indicar que "durant la junta de govern de divendres passat s'aprovà el pagament de totes les factures pendents i ara estam al dia". A més, Ferrari digué que "des de l'Ajuntament d'Inca treballam per actualitzar-nos amb les altres institucions i l'únic que volem és estar en pau amb la resta d'administracions públiques", i demanà al Consell, del qual depèn Tirme, que rebaixi el cost d'incineració "perquè l'hem de pagar els ajuntaments i repercuteix en els ciutadans".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.