nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Fan massa mal!

A Felanitx els pagesos no poden amagar el seu malestar per la proliferació de conills en algunes zones del municipi. Les collites de cereals o alguns horts s'han vist afectats per aquest animal. Els caçadors assenyalen que la massiva construcció en el camp ha delimitat les àrees de caça

Els conills fan matx en algunes zones del terme municipal de Felanitx. Així ho han denunciat els pagesos, testimonis que els seus conreus són devorats per aquest animal, que ja ha agafat forma de plaga principalment per la zona de Son Negre. El creixement d’alguns sembrats s’ha vist afectat per la presència dels conills i alguns pagesos s’han mostrat enutjats, perquè la proliferació dels conills ha fet que destrossassin alguns horts. "Del centenar de carxoferes que tenia sembrades, en tindré mitja dotzena que faran carxofes; a la resta hi han pegat els conills: tots els ulls tendres, se’ls han menjat", deia un pagès felanitxer que té la finca a la zona de Son Negre. Altres ja han optat per posar paranys o elements per espantar els animals, com discs compactes penjats dels fils de la vinya, i protegir-ne les febles tiges.

Rururbanització

Una altra de les queixes que arriba per part dels caçadors és la proliferació de casetes i xalets al foravila mallorquí. Aquest fet ha provocat un augment en el tancament de finques i la impossibilitat de caçar en algunes zones, perquè topen amb antigues casetes de camp que ara són ocupades durant tot l’any. I atès que la normativa prohibeix caçar a prop de les àrees habitades, els conills aprofiten aquesta circumstància per fer les seves llorigueres en aquests indrets "lliures de caçadors". Aquesta problemàtica, que a més de Felanitx és comuna a altres zones de l’Illa, com a Porreres, on també alguns pagesos han fent sentir la seva queixa, és un dels motius que assenyalen des de la societat de caçadors de Felanitx per justificar la proliferació dels conills.

En alguns llocs del terme, al costat de terrenys "bruts", sense cultivar, s’hi poden veure conills durant tot el dia, fet que n’evidencia l’abundància. Els pagesos asseguren que els animals han fet mal i que seria convenient en temps de caça fer un especial esment a la multiplicació d’aquests mamífers a Son Negre. Així i tot, indiquen que de moment no es pot parlar de plaga arreu del municipi, com ja ha passat en altres zones de Mallorca en alguna ocasió. Ara cal esmolar l’enginy per espantar-los i esperar l’obertura de la caça.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per CC, fa mes de 15 anys
Genetes i mostels... on sou ara?
Valoració:4menosmas
Per Llebrer, fa mes de 15 anys
Si n'hi ha molts es queixen i si n'hi ha pocs són els caçadors que n'amollen.Vaja comèdia!
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente