algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Inca, de ciutat d'interior a referent turístic

L'Ajuntament aposta per crear diferents rutes de senderisme per atreure turistes de qualitat. També se'n vol impulsar la cultura, el patrimoni i la gastronomia per donar una oferta complementària als visitants

Mallorca no tan sols pot oferir sol i platja als milers de persones que visiten l’Illa cada any. Amb aquesta idea, l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un pla turístic per convertir la ciutat en una visita obligada per als turistes. El regidor de Turisme, Felip Jerez, va explicar que "aprofitarem la proximitat de la ciutat amb la serra de Tramuntana per posar en marxa diferents rutes de turisme esportiu i atreure visitants de qualitat". Així, des de l’Ajuntament s’impulsaran noves vies de cicloturisme que connecti amb les rutes que desenvolupa el Govern i es donarà a conèixer el medi natural del municipi a través d’itineraris de senderisme. A més, es volen engegar rutes de turisme eqüestre, la qual cosa suposa una oferta nova i amb ampli potencial de demanda i nous itineraris de nordic walking. A causa de la proximitat de la ciutat amb la serra de Tramuntana, des de l’Ajuntament volen crear les rutes de les diferents modalitats amb punt de sortida i arribada a Inca.

Oferta

Des de la Sala no només es vol captar l’atenció dels turistes esportistes. L’estudi sobre la captació de visitants realitzat pel Consistori d’Inca explica que els elements necessaris per a l’èxit d’una destinació complementària són el patrimoni històric, la cultura, la gastronomia i la possibilitat de compres. En aquest punt, Jerez va destacar que, "amb aquestes característiques, Inca es pot convertir en una destinació obligada per part dels turistes que escullen Mallorca per passar-hi les vacances". D’aquesta manera, el regidor va assenyalar que "la ciutat gaudeix de patrimoni històric i cultural, de fires i mercats i d’una àmplia oferta gastronòmica, abanda d’un gran nombre de petits comerços. Anteriorment, els visitants s’aturaven a Inca pel referent de la pell, però creim que la ciutat té molts més atractius, per la qual cosa es pot convertir en motiu de visita obligada".

Per dur a terme aquest ambiciós pla turístic, s’ha de dotar Inca de les infraestructures necessàries i crear una imatge turística competitiva lligada a la imatge de la Mallorca autèntica i tradicional. En aquest aspecte, el batle, Pere Rotger, va comentar que "a final del pròxim mes de maig està previst que les obres del museu de la sabata estiguin llestes, per la qual cosa a final d’any creim que podrem inaugurar el futur recinte". Rotger també va recordar que "es construirà la nova oficina turística, que s’ubicarà al magatzem de l’estació del tren".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.