muy nuboso
  • Màx: 18.38°
  • Mín: 11.39°
18°

Feim un cafè... a ca teva a Pollença

L'Obra Cultural Balear posa en marxa una campanya pionera porta per porta per fomentar l'ús del català

El voluntariat porta per porta està de moda. La posada en marxa de campanyes informatives de reciclatge o de recollida selectiva d’escombraries ja no sorprèn ningú. Però aquest tracte directe, de tu a tu, entre veïns, no s’havia aplicat mai fins ara en el foment de l’ús i el coneixement de la llengua catalana.

Pionera

L’Obra Cultural Balear llança ara una campanya pionera a les Illes que pretén arribar a 2.500 llars de Pollença per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana. Es tracta d’una experiència pilot de l’èxit de la qual dependrà que s’escampi per altres municipis i s’emmarca dins la gran campanya de participació ciutadana a favor de la llengua catalana que aquesta entitat desenvolupa sota el lema "Un cafè per la llengua".

El president de la OCB, Jaume Mateu, va presentar ahir a Pollença, acompanyat de les autoritats locals, el programa de voluntariat porta per porta. Els tradicionals educadors de carrer (tres per a aquesta campanya) són ara companys del cafè tertúlia amb l’única intenció d’"animar els nouvinguts i també els residents a conversar en la llengua històrica, la llengua pròpia i oficial, perquè tenim dret de fer-ho", va dir Mateu. Així, a partir de dilluns, els veïns de Pollença rebran la visita d’una de les tres voluntàries que col·laboren en la iniciativa i que els convidarà, regalant-los una tassa, a participar en un intercanvi d’idees en la llengua pròpia de les Illes.

El 3 d’abril, el Club Pollença acollirà "Un cafè per la llengua" més tradicional, un encontre a favor de l’ús del català similar als que l’Obra Cultural Balear ha convocat en diferents localitats de l’Arxipèlag. La campanya global de l’OCB pretén arribar durant el 2009 a 15.000 persones. Parteix de la idea que al voltant del món, en totes les cultures, prendre un cafè és signe de conversa amistosa i d’intercanvi civilitzat d’idees. Per això, l’Obra convida els ciutadans a parlar sense prejudicis de les qüestions que preocupen entorn de l’idioma.

El batle de Pollença, Joan Cerdà, va destacar que "a Pollença tenim molts nouvinguts i fa anys que feim un esforç important d’integració i també d’interculturalitat. Tothom s’ha d’esforçar per utilitzar el català; utilitzar-lo no és agredir, sinó obrir les portes als nouvinguts. Que usin la nostra llengua és una passa més perquè se sentin d’aquí". Elena Ballestero

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvadora, fa mes de 15 anys
A l'altra banda del mar, al Centre Balear de Santa Fe, a l'Argentina, organitzo CAFÈS LITERARIS, a més de coordinar un Taller Literari amb les obres de escriptors baleàrics, però aquesta activitat em sembla genial! ENHORABONA!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente