algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Més marxa sana i menys alcohol per als joves d'Artà

L'Ajuntament està enllestint una àmplia campanya per evitar-ne el consum entre els menors d'edat

Les botelles d’herbes i de mistela en mans dels menors d’edat han fet matx enguany per Sant Antoni a Artà. Des de primera hora del matí, els més joves encalentien els seus ànims i es llevaven el fred bevent a morro un bon glop de suc. Aquestes imatges no fan gaire bé a l’emblemàtica festa, ja que es corre el perill de desvirtuar l’essència de les celebracions. L’Ajuntament de la localitat n’ha pres bona nota i, a partir d’ara, començarà a treballar en una àmplia campanya per evitar el consum d’alcohol entre els adolescents i per fomentar un oci saludable. Aquest és el compromís del regidor de Joventut, Manolo Galán, arran d’una moció presentada per Unió Independent d’Artà (UIA). En el ple ordinari d’ahir, els Independents proposaren l’inici d’un pla de conscienciació perquè els joves no beguin durant les festes de Sant Antoni.

Moció conjunta

L’equip de govern aplaudí la idea, però trobà més convenient una campanya que no se centri just en la celebració esmentada, sinó que sigui d’àmbit més general. Així, es retirà la moció dels Independents i s’acordà que en el pròxim ple, d’aquí a dos mesos, se’n presenti una de conjunta entre tots els membres del Consistori que tindrà com a objectiu evitar el consum d’alcohol entre els menors d’edat de la localitat. El regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Artà, Manolo Galán, explicà que "el problema del consum d’alcohol en aquest col·lectiu està molt accentuat dins la nostra societat. Per aquest motiu, creim que valia la pena emprendre una campanya més àmplia i no limitada al dia de Sant Antoni.

La iniciativa ha de sortir del departament de Joventut, però s’hi ha de cercar la col·laboració del Centre Jove i de les associacions del poble, i també seria una bona idea que s’hi implicassin els centres educatius, per definir entre tots un bon pla d’actuació" . La intenció de Manolo Galán es mantenir reunions en l’àmbit del Govern balear i del Consell per poder dissenyar una campanya amb totes les condicions necessàries perquè sigui efectiva. El que s’hi pretén és que els joves tinguin al seu abast més possibilitats de gaudir d’una manera sana. Com més oferta hi hagi, doncs, millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.